Waarom PSV nu wel van Ajax won? 'Misschien een beetje mazzel'

19 april 2022, 10:21
Waarom PSV nu wel van Ajax won? 'Misschien een beetje mazzel'

PSV redde afgelopen zondag het seizoen met de bekerwinst. In de finale van de TOTO KNVB Beker won het met 1-2 van Ajax. Hoewel er dit seizoen veel kritiek is geweest op trainer Roger Schmidt, kan hij nu wel op de complimenten rekenen, zo ook van PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Volgens hem heeft PSV de beker namelijk altijd zeer serieus genomen dit jaar.

'Ja, het is ook de beker van Schmidt. De trainer werd regelmatig verguisd en kreeg uit alle hoeken van het land kritiek. En die was niet altijd onterecht. Er was te veel gedoe met de fysieke toestand van spelers en PSV trok aan het kortste eind als het er écht om ging.' PSV werd dan ook weinig kans toegedicht in de finale tegen Ajax.

'Het leek een kansloos verhaal. De Europese exit, vermoeidheid van de spelers, een achterstand tegen Ajax en de matige statistieken in topwedstrijden. PSV oogde verslagen en het hele seizoen leek langzaam naar de bliksem te gaan.' De bekerwinst heeft het seizoen, maar ook de periode van Schmidt bij PSV, toch gered. 'Project-Schmidt kon zonder prijs niet met hoofdletters in een boek over de clubgeschiedenis.'

Lees ookSchmidt vindt seizoen PSV nu al geslaagd: "Fantastisch"

Ondanks de slechte statistieken die Schmidt had in topwedstrijden, won het op een cruciaal moment nu wel van Ajax. De reden? 'Hét grote verschil met vorige topwedstrijden was dat de Eindhovenaren nu niet implodeerden en misschien een beetje mazzel hadden. De verschillen in topvoetbal zijn soms flinterdun. Nu redde de VAR wel (penalty-moment, red.) en bleken twee Ajax-hakken in buitenspelpositie de reddingsboeien bij al getelde tegengoals.'

Wie wint de Champions League Finale?! Zet één euro in en win €100,00 als Manchester City wint! ⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

IronKnuckles
Link gekopieerd!
avatar

Vanaf de eerste minuut was het, voor mij in ieder geval, helder dat PSV er vol voor ging! En chapeau ze hebben het tegen gewoon voor elkaar gekregen! Wat in alle eerlijkheid wel benoemd mag worden is het feit dat, na hét ‘lijnincident’ in Eindhoven, de heer Makkelie absoluut geen enkele discussie meer wilde hebben over (eventueel) onterecht toegekende goals voor de Amsterdammers en daardoor misschien wel iets te snel zijn oren naar de VAR liet hangen (e.g. hoe lang van te voren is van buitenspel nog sprake als een aanval doorloopt?) Maar goed, de discussie over de VAR zal nooit verdwijnen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen