Xavi kijkt naar zichzelf na flater: "Ik kon ze niet motiveren"

25 april 2022, 07:52

Voor de derde thuiswedstrijd op rij is FC Barcelona er niet in geslaagd een overwinning te boeken. De Spaanse topclub was de laatste weken juist in bloedvorm, maar moest tegen Rayo Vallecano een onverwachte 0-1 nederlaag slikken. Dat rekende coach Xavi zichzelf aan.

"In de eerste helft waren we niet goed, maar in het tweede deel verbeterden we en het gevoel is dat we veel meer verdienden", sprak Xavi na afloop tegenover Mundo Deportivo. "We bevinden ons in een moeilijke situatie. We zijn nog steeds in de race om de de Champions League, maar we hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Als we Cádiz en Rayo hadden verslagen, zou het ons bijna de kwalificatie voor de Champions hebben opgeleverd."

Xavi kreeg nog vragen over het twijfelachtige optreden van de scheidsrechter, maar vond dat niet terecht. "Ik heb een fout gemaakt als coach en dat durf ik te zeggen. Ik heb de spelers niet kunnen motiveren om het spel te veranderen. Ik kan over mijn fouten praten, maar niet over de anderen, dat zou respectloos zijn", aldus de voormalig topmiddenvelder.

FC Barcelona blijft met nog vijf duels te gaan de nummer twee van Spanje, maar heeft inmiddels evenveel punten als nummer drie Sevilla. De voorsprong op de vijfde plaats, die wordt bezet door Real Betis, is op dit moment zes punten.

Lees ook: Barcelona slaat modderfiguur op drama-avond voor Nederlanders

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen