Everton verzekerd van lijfsbehoud na spectaculaire comeback

19 mei 2022, 22:45   Bijgewerkt: 19 mei 2022, 22:54

Everton heeft zich donderdagavond na een spectaculaire comeback tegen Crystal Palace verzekerd van lijfsbehoud in de Premier League. De ploeg van trainer Frank Lampard keek halverwege de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan, maar knokte zich terug en won dankzij doelpunten van Michael Keane, Richarlison en Dominic Calvert-Lewin met 3-2. Dankzij de zege kan het Everton van Donny van de Beek niet meer bij de laatste drie eindigen.

Even leek het erop dat het een dramatische avond zou worden. Waar The Toffees moesten winnen om zeker te zijn van handhaving in de Premier League, kwam Crystal Palace na twintig minuten op voorsprong door een kopbal van Jean-Philippe Mateta. De opdracht om te winnen werd nog moeilijker voor Everton toen de bezoekers na ruim een half uur op een 0-2 voorsprong kwamen via Jordan Ayew. Even daarvoor maakte de aanvaller een harde overtreding die misschien een rode kaart waard was, maar waarvoor hij slechts geel kreeg.

Met Van de Beek negentig minuten op de bank zette Everton in de tweede helft een comeback in. Goodison Park kreeg weer hoop op een goed resultaat toen Keane tien minuten na rust de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Een kwartier voor tijd prikte Richarlison de 2-2 binnen, waardoor Everton nog maar één doelpunt nodig had om handhaving veilig te stellen. De 3-2 viel vijf minuten voor tijd: Calvert-Lewin kopte de 3-2 binnen, wat gevierd werd met een heuse pitch invasion.

Everton sluit komende zondag het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Arsenal. Voor Burnley en Leeds United zal de laatste speelronde onder hoogspanning staan: een van die clubs zal uit de Premier League degraderen.

Overige uitslagen

Chelsea - Leicester City 1-1

Aston Villa - Burnley 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen