Kraaij schudt subtop Eredivisie wakker: "Ik zou het wel aandurven"

6 mei 2022, 21:11

Excelsior-spits Thijs Dallinga is hard op weg naar de topscorerstitel in de Keuken Kampioen Divisie. In de eerste helft van de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen NAC Breda, tekende hij voor alweer zijn 32e treffer voor de Kralingers. Hans Kraaij Jr. vindt het dan ook vreemd dat er nog geen enkele Eredivisieclub heeft toegehapt. 

Dat zei de analist in de rust van de wedstrijd in de studio van ESPN. De treffer van Dallinga toonde volgens hem nog maar eens aan hoe veelzijdig de spits is. "Een geweldige loopactie", oordeelde Kraaij, voor hij de kwaliteiten van Dallinga opsomde. "Hij werkt zich het snot voor de ogen, je kunt hem aanspelen, hij heeft diepte en hij is koel voor de goal."

Kraaij ziet in de pas 21-jarige Dallinga dan ook een uitstekende Eredivisiespits. De vraag is alleen welke club toeslaat. "Ik denk dat ze bij Excelsior best een paar miljoen voor hem in hun hoofd hebben. Of ze dat ook krijgen weet ik niet, maar ik denk dat hij niet in de weg zou lopen bij FC Utrecht, FC Groningen of Heracles Almelo. Als je hem als club uit de subtop van de Eredivisie kan betalen, zou ik het wel aandurven."

Transfer

In de eerste seizoenshelft had Dallinga zich al flink in de kijker gespeeld, maar een winters vertrek was voor hemzelf destijds onbespreekbaar. In de zomer volgt er dus echter een nieuwe kans voor clubs uit de Eredivisie om hem op te pikken. Zijn contract bij Excelsior loopt nog tot medio 2023. Transfermarkt schat de marktwaarde van de jonge doelpuntenmaker in op één miljoen euro. 

Wat zou jij een mooie stap vinden voor de topscorer van Excelsior? Praat mee in de reacties hieronder!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen