Leão en Tonali brengen Milan terug aan kop; weer puntverlies PSG

8 mei 2022, 22:51
Leão en Tonali brengen Milan terug aan kop; weer puntverlies PSG

AC Milan heeft zondagavond met de vierde zege op rij de koppositie in de Serie A weer overgenomen van Internazionale. Ondanks een achterstand won de ploeg zonder al te veel problemen met 1-3 van Hellas Verona. Met nog maar twee wedstrijden te gaan heeft Milan goede papieren voor de eerste landstitel sinds 2011.

Tonali leek zijn hoofdrol al vroeg in de wedstrijd op te eisen, toen hij na een lange bal langs de verdediging glipte en de bal binnenschoot. Hij bevond zich daarbij echter nét in buitenspelpositie; zijn treffer werd afgekeurd. Twintig minuten later werd een treffer van Hellas Verona wel goedgekeurd. Een heerlijke voorzet van Darko Lazovic kon door Davide Faraoni worden binnengekopt. 1-0; een achterstand die cruciaal had kunnen zijn in de titelrace.

Daar stak Tonali echter een stokje voor. Op slag van rust sloeg hij toe, waarbij het overigens vooral de actie en assist van Rafael Leão waren die alle aandacht verdienden. Dit keer kon zijn treffer blijven staan, waardoor Milan met een 1-1 gelijkspel de kleedkamer in kon. Kort na rust was de taakverdeling hetzelfde: Leão passeerde zijn man en legde de bal voor en Tonali kon vervolgens eenvoudig binnentikken: 1-2. 

Vanaf dat moment kwam de Milanese zege eigenlijk amper meer in gevaar. Om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, was daar in de 87e minuut ook nog Alessandro Florenzi, die met een geweldig schot voor de 1-3 tekende. Zo ging het stuivertje wisselen verder en nam Milan de koppositie wederom terug van Internazionale. Het verschil is met twee wedstrijden te gaan nog altijd twee punten. AC Milan neemt het nog op tegen Atalanta (thuis) en Sassuolo (uit); Inter treft Cagliari (uit) en Sampdoria (thuis). 

Paris Saint-Germain - Troyes 2-2

In de Franse competitie is het iets minder spannend, want Paris Saint-Germain kroonde zich twee weken gelden al tot landskampioen. Toch is het opmerkelijk dat de grootmacht zondagavond voor de derde keer op rij niet wist te winnen. Ook in eigen huis tegen laagvlieger Troyes AC bleef de ploeg steken op een 2-2 gelijkspel. Marquinhos en Neymar zorgden weliswaar voor een vroege 2-0 voorsprong, maar vier minuten na rust was de stand alweer gelijkgetrokken. Neymar dacht nog voor de winnende te tekenen, maar zijn goal werd afgekeurd. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen