Opvallend: Liverpool krijgt ondanks nederlaag een huldiging

29 mei 2022, 12:56

De seizoensafsluiting is voor Liverpool niet verlopen zoals gehoopt. De ploeg van Jürgen Klopp greep in een week tijd naast de landstitel én de Champions League. Waar Manchester City zich vorige week kroonde tot kampioen van Engeland, ging Real Madrid er zaterdagavond met de eindzege van het miljardenbal vandoor. Hoewel de twee absolute hoofdprijzen dus niet voor Liverpool zijn, wordt de selectie wel gehuldigd. 

Dat vertelde Klopp zaterdagavond na het laatste fluitsignaal in Parijs. ''Al zou niemand op de hele wereld begrippen dat we morgen (zondag, red.) een rondrit hebben, dan zouden we het nog doen'', werd de Duitse oefenmeester geciteerd door Voetbal International. Liverpool staat natuurlijk niet helemaal met lege handen. The Reds legden in het net afgelopen seizoen namelijk wel beslag op de League Cup en de FA Cup. Vooral de eindzege van de FA Cup zal de fans nog wel even bij blijven, want die werd binnengehaald na een eneverende finale tegen Chelsea. Daardoor bleven Klopp en diens manschappen in de race voor het winnen van een historische quadruple (League Cup, FA Cup, Premier League én Champions League). Maar zover kwam het dus niet. 

De hoofdtrainer blijft desondanks optimistisch. ''Ik hoop dat iedereen naar Liverpool komt om met ons een fantastisch seizoen af te sluiten, ook al eindigde het seizoen niet zoals we wilden. Het gaat goed met de club en wij komen terug.'' Klopp verwacht dat zijn spelers er spoedig hetzelfde over zullen denken. ''Na een nachtje slapen en misschien nog een speech van mij, zullen de jongens beseffen hoe bijzonder het is wat ze gepresteerd hebben'', besloot hij. Klopp zal na de huldiging in Liverpool toe zijn aan vakantie. Maar of het ook écht rustig wordt in zijn hoofd, valt te bezien. Liverpool staat namelijk voor een drukke zomer, waarin het naar alle waarschijnlijkheid afscheid gaat nemen van onder anderen Sadio Mané en Roberto Firmino. 

Lees ook: Wordt transfervrije Dembélé de opvolger van Mané bij Liverpool?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen