Virgil van Dijk bemachtigt plek in CL-sterrenteam van UEFA

31 mei 2022, 14:27   Bijgewerkt: 31 mei 2022, 14:32
Foto: © ProShots

De UEFA heeft Virgil van Dijk opgenomen in het elftal van het jaar van de Champions League. De verdediger verloor afgelopen weekend de finale tegen Real Madrid, maar is alsnog verkozen als een van de grootste uitblinkers van deze campagne in het miljardenbal.

Van Dijk is een van de vier spelers van Liverpool met een plek in het sterrenteam, waardoor The Reds gedeeld hofleverancier zijn van het sterrenteam van dit seizoen. Winnaar Real Madrid levert namelijk ook vier spelers: Thibaut Courtois, Luka Modric, Vinicius Junior en topscorer Karim Benzema. Bij Liverpool gaat het naast Van Dijk om de backs Andy Robertson en Trent Alexander-Arnold én middenvelder Fabinho.

Chelsea, Manchester City en Paris Saint-Germain leveren allen één speler af: het gaat om Antonio Rüdiger, Kevin De Bruyne en Kylian Mbappé. Laatstgenoemde was dit seizoen opnieuw op dreef in het miljardenbal, maar werd al in de achtste finale uitgeschakeld door latere winnaar Real. Voor Chelsea en City waren de kwart- en halve finale respectievelijk het eindstation.

Grote afwezige in de sterrenploeg is Sébastien Haller, die met tien doelpunten in de groepsfase een historisch debuut in de Champions League beleefde. De Ivoriaanse aanvaller strandde echter al in de achtste finale met Ajax, dat verloor van Benfica.

Sterrenteam CL

Courtois; Robertson, Van Dijk, Rüdiger, Alexander-Arnold; Modric, Fabinho, De Bruyne; Vinicius Junior, Benzema, Mbappe

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen