Aanwezigheid Overmars belangrijke voorwaarde voor Van Bommel

21 juni 2022, 14:31

De aanwezigheid van Marc Overmars bij Antwerp FC was voor Mark van Bommel een belangrijke reden om voor de Belgische topclub te kiezen. De voormalig trainer van PSV heeft namelijk ervaren hoe belangrijk het is als de technische leiding achter je staat en dat gevoel heeft hij bij Overmars zeker. "Of ik hier geweest zou zijn zonder hem? Dat weet ik niet."

Dat vertelde Van Bommel tijdens de persconferentie dinsdagmiddag voorafgaand aan de eerste training bij zijn nieuwe club, geciteerd door Sporza. "We kennen elkaar natuurlijk wel goed, maar hij heeft me niet gevraagd omdat hij me kent, wel omdat hij vertrouwen in me heeft. Hij kan de kalmte bewaren en heeft vertrouwen, dat is belangrijk voor een trainer", aldus de voormalig middenvelder, die dat naar eigen zeggen heeft gemist bij VfL Wolfsburg.

Met Van Bommel, een handje vol assistenten, Overmars en de reeds gepresenteerde Vincent Janssen begint het een behoorlijk Nederlandse enclave te worden op de Bosuil, maar van dat gevaar is de coach zich bewust. "Wij zijn Nederlanders, wij denken dat we het beter weten. Wij moeten ons aanpassen aan de cultuur en de club. Het is niet zo dat wij hier binnenkomen en arrogant gaan zeggen hoe we het gaan doen. Integendeel, we willen samen prijzen winnen."

Lees ookTopdrukte scoutende Overmars bij Antwerp FC

Van Bommel ziet Club Brugge als de absolute favoriet voor de landstitel. "Maar de favoriet wordt niet altijd kampioen", weet hij. Over de ambities op de transfermarkt was de oefenmeester ook duidelijk. "Het is altijd mooi als de club grote spelers kan halen, maar de grote namen moeten wel in het plaatje passen", zei hij desgevraagd over de geruchten rond Dries Mertens en Toby Alderweireld.

Ook werd de nieuwe trainer gevraagd naar de samenwerking met eigenaar Paul Gheysens, die nogal opvliegend kan zijn en zich nog weleens in de kleedkamer meldt. "De familie is heel erg betrokken, zijn fans, en als meneer Gheysens naar beneden komt, drinken we samen een koffie, gedurende een kwartier hebben we wel tijd voor een bakje koffie", zei hij met een knipoog.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen