'Ajax slechts één van de vele geïnteresseerden in Suárez'

13 juni 2022, 16:40

Een transfervrije stap maken is hot deze zomer. Paul Pogba en Ángel Di María zijn voorbeelden van spelers die gratis zijn op te pikken. Ook Luis Suárez heeft momenteel geen club. Maar daar lijkt op korte termijn wel verandering in te gaan komen. De Uruguayaan staat namelijk in de belangstelling van tal van Europese clubs. Ajax is slechts één van de vele geïnteresseerden. 

FC Barcelona en Suárez worden liever niet herinnerd aan de zomer van 2020. Niet alleen leden Suárez en zijn toenmalig ploeggenoten een historische 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Ook trok de spits niet lang daarna op zeer omstreden wijze de deur van Camp Nou achter zich dicht. De Uruguayaan zelf bleef FC Barcelona liever trouw, maar Ronald Koeman wees hem de deur. Een groots afscheid kwam er niet, wraak wel. Suárez vertrok voor een schijntje naar Atlético Madrid, dat prompt landskampioen werd. 

Maar waar Suárez tijdens zijn eerste seizoen nog van grote waarde was voor Atlético Madrid, zat hij in het afgelopen seizoen vaker op de bank dan hem lief was. De Uruguayaan kwam niet meer voor in de plannen van Diego Simeone en dat leidde onlangs tot een emotioneel afscheid. Suárez trok transfervrij de deur in Madrid achter zich dicht en is dus gratis op te pikken door andere clubs. De aanvaller maakte nog niet zo lang geleden duidelijk dat hij het liefst in Europa blijft. Niet in de laatste plaats omdat hij met het oog op het WK in Qatar op topniveau wil blijven acteren. 

Lees ook: Suárez stelt clubs teleur: "Dat is een eis om mee te gaan naar het WK"

Suárez heeft de clubs in ieder geval voor het uitkiezen. Als we Mundo Deportivo moeten geloven althans. Volgens het Spaanse medium hebben Aston Villa, Ajax, Fiortentina, Atalanta Bergamo, Galatasaray en andere Turkse clubs allemaal interesse in de Uruguayaanse goaltjesdief. Vooral Aston Villa en Ajax zijn natuurlijk interessante opties. Bij Aston Villa staat Steven Gerard voor de groep. Suárez kent de Engelsman nog van hun gezamenlijke periode bij Liverpool. En Ajax is natuurlijk zijn oude werkgever. In 159 wedstrijden was hij 111 keer trefzeker voor de Amsterdamse topclub. 

Of Ajax daadwerkelijk geïnteresseerd is in de komst van Suárez, zal moeten blijken. Alfred Schreuder heeft momenteel nog de beschikking over Sébastien Haller, terwijl Ajax dolgraag Brian Brobbey definitief overneemt van RB Leipzig. Is er dan nog wel plek voor Suárez? De vraag stellen is 'm ook beantwoorden... 

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen