Commentator Frank Snoeks neemt na 32 jaar afscheid van Oranje

8 juni 2022, 12:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NOS-commentator Frank Snoeks verzorgt woensdagavond voor het laatst het commentaar bij een wedstrijd van het Nederlands elftal. Vorig jaar besloot Snoeks al te stoppen met het verslaan van eindtoernooien, maar na woensdag zal de 66-jarige journalist ook niet meer bij overige duels van Oranje te horen zijn.

Het vertrek van Snoeks is het einde van een tijdperk, aangezien de commentator maar liefst 32 jaar lang verslag deed van wedstrijden van het Nederlands elftal. Hij begon daarmee tijdens het WK in 1990 en maakte sindsdien een een aantal legendarische wedstrijden van Oranje mee, waaronder de afstraffing van Spanje (1-5) in 2014.

Snoeks gaf eerder al aan dat hij ook niet langer door had gewild als commentator, aangezien het reizen tijdens het eindtoernooi bijvoorbeeld erg zwaar is. "De pensioensleeftijd is er niet voor niets", gaf de sportverslaggever een jaar geleden aan bij de NOS. Bij het Nations League-duel in Wales zal Snoeks voor het laatst te horen zijn

In totaliteit deed Snoeks verslag van acht EK'S en acht WK's, waardoor hij veel historische momenten van het Nederlands elftal heeft meegemaakt. Snoeks verzorgde onder meer het commentaar toen Wesley Sneijder tegen Brazilië raak wist te koppen en Dennis Bergkamp in 1998 op schitterende wijze raakschoot tegen Argentinië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen