Eindelijk officieel: Gravenberch verruilt Ajax voor Bayern München

13 juni 2022, 18:12

Het hing al geruime tijd in de lucht, maar het bleef lang wachten op de officiële aankondiging. Nu is het dan eindelijk zover: Ryan Gravenberch mag zich officieel speler noemen van Bayern München. Der Rekordmeister neemt de middenvelder voor een bedrag van 25 miljoen euro (inclusief bonussen) over van Ajax. Hij tekent in München een contract tot medio 2027. 

Het was de afgelopen maanden niet de vraag óf, maar naar welke club Gravenberch deze zomer zou verlaten. De middenvelder was bij Ajax in het bezit van een contract tot de zomer van 2023, waardoor de Amsterdammers hem deze zomer moesten verkopen om nog een transfersom aan hem over te houden. Nog voor het slot van het seizoen werd duidelijk dat Bayern München de beste papieren had om Gravenberch over te nemen van Ajax. De Duitse grootmacht kwam er in eerste instantie echter niet uit met Ajax, waar de speler zelf al lang en breed had besloten dat hij alleen naar Bayern München wilde vertrekken. 

Onlangs bereikten Bayern München en Ajax dan toch een akkoord over de transfersom. De regerend landskampioen van Duitsland betaalt minimaal 18,5 miljoen euro voor de komst van de middenvelder. Het bedrag kan door verschillende bonussen oplopen tot maximaal 25 miljoen euro. Ajax heeft daarnaast een doorverkooppercentage van maar liefst zeven procent bedongen. Gravenberch heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot medio 2027. Bij Bayern München wordt hij 'herenigd' met Noussair Mazraoui. De Marokkaanse vleugelverdediger tekende in een eerder stadium al een contract in Zuid-Duitsland. Waar Bayern voor Gravenberch dus nog redelijk in de buidel moet tasten, was Mazraoui transfervrij. 

Gravenberch was van het weekend al in München om de laatste puntjes op de i te zetten. ''Ik denk dat je hier als speler grote prijzen kunt pakken. Dat verwacht ik ook. Ik ben blij dat ik nu hier in München ben'', vertelde hij in gesprek met het Duitse BILD. Gravenberch arriveerde in 2010 in de jeugdopleiding van Ajax. Acht jaar later maakte hij zijn officiële debuut in de hoofdmacht, tijdens de verloren uitwedstrijd tegen PSV (3-0). Gravenberch kwam uiteindelijk 103 keer in actie voor de Amsterdammers. Hij scoorde twaalf keer. De middenvelder werd drie keer landskampioen en won tweemaal de KNVB Beker. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen