Fadiga vertrekt naar Ligue 1; Heracles ontvangt transfersom

30 juni 2022, 10:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noah Fadiga vetrekt bij het gedegradeerde Heracles Almelo. De rechtsback was in het bezit van een degradatieclausule, waardoor hij voor een gelimiteerde transfersom kon vertrekken. Het Franse Stade Brest heeft daar gebruik van gemaakt en neemt de verdediger over.

Dat meldt het Franse RMC Sport althans. Het medium weet dat Fadiga voor vier seizoenen gaat tekenen bij de Franse club. Stade Brest kan Fadiga niet transfervrij oppikken, maar in zijn contract stond wel een degradatieclausule. Die zou naar verluidt zo'n 350.000 euro bedragen.

In Frankrijk komt Fadiga samen te spelen met Marco Bizot, die een jaar geleden de overstap maakte van AZ naar Stade Brest. Fadiga komt bij een relatief stabiele club terecht. Het afgelopen seizoen eindigde de club als elfde in de competitie. Dat was al een hele vooruitgang ten opzichte van het jaar daarvoor, toen het degradatie naar het tweede niveau vocht.

Voor de 22-jarige Belg is het zijn eerste avontuur buiten België of Nederand. De vleugelverdediger werd opgeleid bij KAA Gent en Anderlecht en maakte vervolgens de stap naar Club Brugge. Vervolgens kwam hij op huurbasis uit voor FC Volendam, waar hij zich door goed te presteren in de etalage zette. Daar ontstond een transfer naar Heracles Almelo. Nu wacht een volgende stap omhoog voor de rechtsachter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen