'FC Barcelona dreigt naast felbegeerde aanvaller te grijpen'

20 juni 2022, 16:00

FC Barcelona wil zich deze zomer graag versterken met een vleugelaanvaller. Raphinha, die momenteel nog onder contract staat bij Leeds United, staat bovenaan het verlanglijstje. Maar de Catalanen dreigen achter het net te vissen.

Over elf dagen is Ousmane Dembélé geen speler meer van FC Barcelona. Dat is de verwachting althans. De Fransman is in het bezit van een aflopend contract. Ondanks verschillende pogingen om dat te verlengen, dreigt FC Barcelona de rappe vleugelspeler transfervrij kwijt te raken. Een hard gelag voor de nummer twee van Spanje in het afgelopen seizoen, die in de zomer van 2017 nog meer dan honderd miljoen euro betaalde om Dembélé los te weken bij Borussia Dortmund. De Fransman moest in Barcelona Neymar doen vergeten, maar is daar geen moment in geslaagd.

Nu hoopt FC Barcelona Raphinha, landgenoot van Neymar, te verleiden tot een transfer naar Catalonië. Dat is Barça al gelukt. Volgens Fabrizio Romano hebben FC Barcelona en Raphinha namelijk al een overeenstemming bereikt. Er is echter nog geen akkoord met Leeds United over de transfersom. En dat lijkt er ook niet te gaan komen. Leeds United aast op een bedrag van zo'n 65-75 miljoen euro. Dat meldt Romano althans. De financiële problemen van Barcelona zijn bekend: de club zal eerst moeten verkopen voordat ze serieus de portemonnee kan trekken.

Het lijkt er echter niet op dat Raphinha nog langer wil wachten op FC Barcelona, dat niet de enige club is die haar oog heeft laten vallen op de Braziliaan. Ook Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur zijn gecharmeerd van Raphinha. Er zouden zelfs al 'directe onderhandelingen' lopen tussen Arsenal en Leeds. Mocht FC Barcelona de vleugelaanvaller écht graag naar Camp Nou willen halen, zal het dus snel moeten handelen. De komst van een centrumspits en centrale verdediger heeft echter een hogere prioriteit. Barça wordt al lange tijd in verband gebracht met Robert Lewandowski en zou zich ook graag willen versterken met Jules Koundé.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen