Kaltenbach blij met overstap naar Ajax: "Grote club in Europa"

23 juni 2022, 11:50
Foto: © ProShots

Nog één nachtje slapen en dan begint Ajax officieel aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alfred Schreuder zal zijn eerste veldtraining als hoofdtrainer leiden. Hij wordt geassisteerd door onder andere Matthias Kaltenbach, die overkomt van 1899 Hoffenheim. Zijn vertrek uit Duitsland valt hem zwaar.

Toen Schreuder zijn handtekening had gezet onder een contract bij Ajax, werd al snel duidelijk dat de opvolger van Erik ten Hag Kaltenbach als assistent wilde hebben. Schreuder en Kaltenbach kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Hoffenheim 1899. Nu gaan beiden dus aan de slag bij Ajax. "Ajax is niet alleen voor mij een bijzondere uitdaging, maar het is ook een club die ik als fan heb bewonderd'', wordt Kaltenbach door Voetbal International geciteerd op de site van Hoffenheim. "Ik ben Hoffenheim zeer dankbaar dat ik deze kans kan pakken om aan de zijde van Schreuder bij Ajax te werken.''

Kaltenbach noemt Ajax 'een van de grootste clubs in Europa'. De clubleiding van Hoffenheim 1899 was dan ook niet van plan om te gaan liggen voor een overstap naar Amsterdam. "Ik herinner me nog heel goed hoe we samen hier zijn begonnen. Daarom valt het ons en mij in het bijzonder zwaar hem te laten gaan'', klinkt het namens directeur Alexander Rosen. "Maar Matze had zijn wens duidelijk kenbaar gemaakt, zodat we uiteindelijk hebben ingestemd met de overstap naar deze Europese topclub.''

Kaltenbach wordt in Amsterdam de opvolger van Winston Bogarde. De oud-speler van Ajax fungeerde in het afgelopen seizoen nog als een van de assistenten van Ten Hag, maar diens contract als assistent werd niet verlengd. Kaltenbach tekende in Amsterdam een contract van twee seizoenen.

Lees ook: Schreuder spreekt ambitie uit: Champions League winnen met Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen