KNVB reageert op harde kritiek van Van Gaal op De Kuip

12 juni 2022, 14:52

De uitspraken van Louis van Gaal over het voetballen in De Kuip heeft ook bij de KNVB voor een reactie gezorgd. De felle teksten van de bondscoach vielen niet bij iedereen even goed, maar de voetbalbond erkent dat het een probleem is dat al langer speelt.

"Wat Louis zei, is niet nieuw. Dat probleem is bekend: iedereen zal het erover eens zijn dat de Kuip is verouderd", laat KNVB-directeur Marianne van Leeuwen weten tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar als bond hebben we ook een alternatief nodig voor de Arena: we kunnen nu eenmaal niet alle interlands in Amsterdam spelen. Qua veld, capaciteit en sfeer is de Kuip wél helemaal in orde. Het meeste andere kan een stuk beter - een vakman als Louis kan dat als geen ander beoordelen."

Desondanks zal het Nederlands elftal de komende tijd gewoon in Rotterdam blijven spelen. Ook kan het stadion een van de onderkomens worden als Nederland de Final Four van de Nations League mag organiseren, benadrukt Van Leeuwen. "Maar daar is verder nog geen besluit over genomen. Het bid voor dat toernooi wordt nog verder uitgewerkt." De eerste editie werd gespeeld in Portugal, de tweede versie werd in Italië afgewerkt.

Lees ook: Van Gaal uit ongenoegen over De Kuip: "Oude troep"

Van Gaal vond het stadion verouderd en ergerde zich aan de onder meer de kleedkamerindeling en de ruimte waar de coaches kunnen werken. In zijn ogen voldoet alleen de Johan Cruijff Arena aan de eisen van een stadion voor het Nederlands elftal. "Maar ik ben maar bondscoach, dus ik heb niets te vertellen", zei de trainer aan het einde van zijn betoog. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sommige dingen kunnen beter in de kuip dat weet zelfs de meest fanatieke feyenoorder. Maar v gaal overdrijft gigantisch . Ik heb wel eens achter de schermen mogen kijken(kleedkamers etc) ,en het is gewoon goed te doen . Deze uitspraak is gewoon ongepast en beledigend . Hier gaat hij nog veel last van krijgen . En dan moet meneer niet gaan klagen .

Ajax666
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom vind jij het terecht, als iemand last krijgt, als hij zijn mening ergens over geeft? Hij moet dat toch gewoon kunnen doen, zonder dat een stel "supporters" daar niet tegen kunnen. En ik weet niet of jij ook in de Arena ben wezen kijken, en het verschil tussen de 2 stadions heb kunnen zien. Misschien is het wel een wereld van verschil tussen de 2, ik weet het zelf niet hoor.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten eerste keur ik lastig vallen et cetc sowieso af. Maar bij bepaalde uitspraken weet je dat je reactie krijgt . Het is totaal onnodig deze uitspraken en ook het vergelijken slaat nergens op Ik kom dus altijd in de kuip ,en ben in de arena ook weleens geweest. Ze hebben allebei wel hun min punten en plus punten . Wat ik over de kuip ookal zei er kunnen dingen beter Maar daar hebben ook meer de fans last van . Meneertje v gaal niet en de geselecteerde troep van hem ook niet Die kleedkamers etc ben ik ook geweest en die zien er gewoon goed uit

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, Feyenoord is mijn cluppie maar ben het hier met Ajax666 eens. De maatschappij kan tegenwoordig niet meer tegen kritiek. Ik hou er wel van als de knuppel in het hoederhok gegooid wordt want dat brengt mensen in beweging. Vindt het ook net zo schokkend wat Louis hier zegt. Hij is gewoon eerlijk over hoe hij denkt en niet iedereen kan daar mee om gaan. Weet je wat schokkend is, wanneer je vrouw gestorven is aan de alom bekende ziekte dat begint met een "K" en er dan een groepje (niet allemaal) Feyenoord supporters dit gebruikt hebben in hun spreekkoren naar van Gaal.
Moeten gewoon ophouden met die politiek correcte shit en een dikkere huid gaan kweken.

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb geen goede hoop voor het Nederlandse voetbal en met de koekenbakkers die het leiden.

HarryC4
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een vervelende man !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen