'Tottenham Hotspur wil hoofdprijs van Ajax voor Bergwijn: 30 mln'

6 juni 2022, 14:25   Bijgewerkt: 6 juni 2022, 14:58

Tottenham Hotspur wil in de komende zomer zo'n dertig (!) miljoen euro ontvangen voor Steven Bergwijn (24). Hoewel de Nederlandse aanvaller amper aan bod komt in Londen, wil de Premier League-club een fors bedrag voor hem op tafel zien komen. Naast Ajax zijn er ook nog andere clubs geïnteresseerd, al worden daar geen namen genoemd.

Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano maandagmiddag althans. Hij schrijft over een bedrag van ongeveer dertig miljoen euro dat op tafel moet komen voor de diensten van Bergwijn, wiens contract nog tot 2025 doorloopt in Engeland. Ajax is op dit moment aan het werk met de deal, maar het is nog altijd in het stadium dat er gesproken wordt met Tottenham.

Zelf is Bergwijn heel duidelijk: hij wil in de komende zomer vertrekken bij Tottenham Hotspur. Uitspraken over een gang naar Ajax deed hij niet, maar dat de Amsterdammers geïnteresseerd zijn, is inmiddels wel bekend. Volgens onder meer De Telegraaf wil Bergwijn ook graag naar de Johan Cruijff Arena komen, waar dan een vijfjarig contract op hem zou liggen te wachten.

"Er wordt bij Spurs eigenlijk niet naar mij omgekeken'', vertelt Bergwijn in het Algemeen Dagblad. "Dat is lastig als ik het hier bij Oranje wel goed doe. Of ik wegga? Ja. Of mijn koffers al gepakt zijn? Zo sta ik er wel in, ja." Opnieuw wordt hij gevraagd naar de mogelijkheid om naar Amsterdam te gaan. "Dat ik de stap naar Ajax wel zie zitten? Ik hou alle opties open."

Lees ook: Ajax-target Bergwijn duidelijk: "Ik wil nu weg bij Tottenham"

In de afgelopen zomer was de situatie ongeveer hetzelfde: ook toen wilde Ajax Bergwijn dolgraag hebben, stond de buitenspeler open voor de overstap maar lag Tottenham Hotspur in de weg. Ajax' CEO Susan Lenderink trok destijds de stekker uit de deal, omdat Ajax niet verder wilde gaan dan een bedrag van ruim twintig miljoen euro - tot frustratie bij Erik ten Hag en Marc Overmars. Of de situatie ditmaal anders is, is nog onbekend. Met de komst van Ivan Perisic heeft de Spurs in elk geval een vervanger al binnen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen