Traoré: "Misschien kom ik ooit terug naar Ajax en winnen we de CL"

5 juni 2022, 18:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat Bertrand Traoré het shirt van Ajax droeg. Toch is de aanvaller zijn tijd in Amsterdam beslist nog niet vergeten. In een uitgebreid interview met Voetbal International blikte hij onder meer terug op die periode en fantaseerde hij over een terugkeer in het rood en wit.

Dat terwijl hij in 2016 nog een moeizame start kende in Amsterdam. "Ik weet nog goed dat we gelijk stonden tegen een middenmoter. Ik werd gewisseld en het hele publiek begon te joelen en boe te roepen. Een week later scoorde ik vrij snel. Toen zong het hele stadion mijn naam. Dat is ook het mooie van voetbal: alles kan binnen een seconde veranderen. Als ik terugdenk aan Ajax, koester ik vooral alle mooie herinneringen."

Die waren er uiteraard genoeg in het jaar dat Ajax de finale van de Europa League bereikte. Dat deze verloren ging tegen het Manchester United van José Mourinho, zijn voormalig trainer Chelsea, deed echter pijn. "Tot op de dag van vandaag heb ik nog het gevoel dat we die finale hadden kunnen winnen. We hadden een beter team en hadden die beker kunnen pakken. Misschien kom ik ooit wel terug naar Ajax en winnen we de Champions League", droomde hij hardop. 

Terugkeer

Of hij een terugkeer echt overweegt? "Dat hangt een beetje af van het verloop van mijn carrière. De ervaring die ik bij Ajax heb opgedaan is uniek. Daarom zal ik niet snel zeggen dat ik nooit terugkeer bij Ajax. Nederland is toch een beetje mijn thuis. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen in jullie land. Daarnaast heb ik er veel vrienden en heb ik me altijd enorm welkom gevoeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hoeveel Traore's lopen er eigenlijk rond op deze aardkloot?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen