Zelfkritische Boadu leert van moeizame periode: "Hoop ik te laten zien"

4 juni 2022, 18:25
Zelfkritische Boadu leert van moeizame periode:

Myron Boadu is blij dat hij terug is bij Jong Oranje. De aanvaller was de afgelopen interlandperiodes niet van de partij, omdat Erwin van de Looi niet te spreken was over zijn instelling. De voetballer weet dat hij zich niet van zijn beste kant heeft laten zien, maar hij heeft het licht gezien en is uit op revanche.

"De trainer ziet me als een ervaren speler, naar wie sommigen ook opkijken. Daarom verwacht hij meer van me", vertelt Boadu in het Algemeen Dagblad. "Ik deed het niet bewust, maar achteraf vind ik wel dat ik dingen beter had moeten doen. Hij ziet het in me zitten. Dat zie ik weer als iets positiefs. Ik verwacht ook meer van mezelf. Ik ga nu keihard werken en laten zien dat ik die jongen kan zijn die ik zou moeten zijn. Het is duidelijk dat van mijn kant dingen beter kunnen en moeten."

Boadu maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar Monaco. De eerste maanden waren moeilijk, door sommige voetbalkenners werd hij al bestempeld als miskoop. Maar de laatste weken ging het goed. In april was hij goed voor drie treffers. "Het eerste halfjaar was gewoon niet goed van me. Ik liet niet zien wie ik was", erkent de spits. "Ik voelde me niet vrij. Je kent de taal niet, moet de cultuur nog begrijpen, hebt een andere rol in het team. Dat kwam met de tijd."

Boadu voelt zich inmiddels helemaal thuis aan de Côte d'Azur. Hij kijkt nu al uit naar het nieuwe seizoen. "Ik heb ook zin om me meer te meten met onze spitsen, Kevin Volland en Wissam Ben Yedder, van wie ik leer dat vuile meters zich lonen en dat ik altijd 'aan' moet staan. Zo ben ik in alles beter geworden. Dat hoop ik ook bij Jong Oranje te laten zien", besluit hij gemotiveerd.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen