'FC Barcelona gaat overstag en legt 72 miljoen euro op tafel'

11 juli 2022, 09:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona staat op het punt de strijd om Raphinha te winnen. Meerdere media melden dat de Catalaanse club een akkoord nadert met Leeds United over de transfer van de 25-jarige Braziliaanse aanvaller. Barça tast diep in de buidel voor de komst van Raphinha. Met de transfer zou een bedrag van 72 miljoen euro gemoeid zijn.

Zo lijkt er spoedig een einde te komen aan de transfersoap rond Raphinha. Arsenal en Chelsea zijn ook bereid te voldoen aan de vraagprijs van Leeds United, maar de Braziliaan heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar Barcelona. Die club kan, ondanks de grote financiële problemen, een forse transfersom op tafel leggen om de aanvaller over te nemen.

De afgelopen tijd werden meerdere biedingen van Barcelona afgewezen door Leeds United. Zaterdag veegde de Engelse club nog een bod van zestig miljoen euro van tafel. Volgens Fabrizio Romano heeft Barça inmiddels mondeling laten weten 72 miljoen euro te willen betalen voor Raphinha. Als dat bod officieel wordt uitgebracht, dan zal Leeds United het waarschijnlijk accepteren.

Daarmee komt een droom in vervulling van Raphinha, die dolgraag naar Barcelona wil. Bij de Catalaanse club krijgt hij te maken met flinke concurrentie. Ferran Torres, Ansu Fati, Memphis Depay en Pierre-Emerick Aubameyang zijn grote namen die ook op de aanvallende posities uit de voeten kunnen. Bovendien staat Ousmane Dembélé op het punt om een nieuw contract te tekenen en werkt Barcelona nog altijd aan de komst van Robert Lewandowski.

Lees ook: Waarom de Barça-toekomst van Memphis nog onduidelijk is

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Onbegrijpelijk dat dit kan, een club die eigenlijk failliet moet zijn want zelfs op het veld loopt geen miljard rond, stadion staat op instorten.. welkom bij de kromme regels van FFP.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gisteren de video van Voetbal International zitten kijken met Tom Knipping. Ongelofelijk wat Barca aan het doen is om aan geld te komen op dit moment. Ze verkopen hun TV Studio, de Televisierechten en hun merchandise rechten. Allemaal om snel even een aantal honderden miljoenen bij te kunnen schrijven. In de toekomst zijn deze verkopen natuurlijk grote verliezen voor de club en vormen ze een enorm gat in de vaste inkomsten.

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als mijn bedrijf een miljard schuld heeft, hou ik hem niet open hoor. Dan kan ik echt geen 75 miljoen lenen van de overheid. Belachelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen