Feyenoord breekt tweede transferrecord van de zomer met Timber

28 juli 2022, 19:47

Quinten Timber is speler van Feyenoord, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De middenvelder wordt de recordaankoop van de Rotterdamse club, al is niet precies duidelijk hoeveel er betaald wordt. Eerder deze zomer werd Luis Sinisterra al de duurste uitgaande transfer uit de clubhistorie.

In de Kuip ligt een contract voor vier seizoenen klaar voor de voetballer, die een jaar geleden transfervrij van Ajax naar FC Utrecht ging. Jordy Zuidam is lovend over de middenvelder, die dus slechts een jaar in de Galgenwaard heeft gespeeld. "Hoewel we Quinten heel graag nog een jaar bij FC Utrecht hadden willen zien spelen, is Feyenoord met een bod gekomen dat we niet konden weigeren", aldus de technisch directeur op de website van de club.

"We zijn er trots op dat de transfer van Quinten historisch gezien het hoogste vaste bedrag ooit heeft opgeleverd. Quinten is een hele goede voetballer, maar ook een geweldig mens", vervolgt Zuidam. "We zijn Quinten dankbaar voor wat hij afgelopen seizoen betekend heeft voor onze club en wensen hem uiteraard alle succes in zijn verdere loopbaan."

Ajax, PSV en meerdere buitenlandse clubs werden ook gelinkt aan de jeugdinternational, maar Feyenoord werd het meest concreet. De hoofdrolspeler is blij met zijn overstap, laat hij weten op de website van de Rotterdammers. Eerder speelde hij al in de jeugdopleiding, waardoor het 'als thuiskomen voelt'. "Feyenoord heeft z'n best gedaan om me terug te halen en daar ben ik blij mee. Om acht jaar na mijn vertrek hier weer te mogen staan, in dit stadion waarin de supporters hun energie overbrengen op de ploeg, is fantastisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen