Laporta komt met geruststellende boodschap voor Frenkie de Jong

30 juli 2022, 10:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona is niet van plan om Frenkie de Jong af te persen, zo geeft voorzitter Joan Laporta aan. De Spaanse topclub zou er volgens diverse geruchten alles aan doen om de middenvelder naar de uitgang te bewegen, maar daar is volgens Laporta geen sprake van.

Barça maakt er geen geheim van dat De Jong een forse salarisverlaging moet accepteren om langer bij FC Barcelona te kunnen blijven. De Jong gaat in de laatste jaren van zijn contract jaarlijks bijna dertig miljoen euro opstrijken. Eerder werd al bekend dat de middenvelder minstens tien miljoen euro daarvan moet inleveren om een langer verblijf mogelijk te maken.

Laporta is echter niet van plan om De Jong daartoe te dwingen. "Wat gebeurt er als Frenkie de Jong geen loonsverlaging neemt en gewoon bij Barça blijft? Dan gaat hij hier gewoon door, hij staat onder contract", aldus Laporta in gesprek met CBSSportsGolazo. "We zullen die beslissing respecteren. We rekenen op hem. Er wordt geen afpersing gebruikt tegen De Jong of wie dan ook."

Desondanks bidt Barça dat De Jong salaris inlevert. Als hij dat niet doet, bestaat de mogelijkheid dat topaankopen Robert Lewandowski en Raphinha niet kunnen worden ingeschreven voor het nieuwe seizoen van La Liga. Intussen hoopt Manchester United nog altijd op een doorbraak en blijft De Jong topprioriteit.

Lees ook: 'Barcelona overweegt nu om Frenkie de Jong te verhuren'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als de Jong ook maar een beetje zelfrespect heeft gaat hij naar ManU. waar hij zeker is dat hij zal spelen. Laten van Hooidonk en Bogarde hem bellen hoe het die is vergaan Maar meer nog laat Vangaal hem eens wakker schudden dat hij moet kijken naar hoe het Wijnaldum is vergaan

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi pressie middel voor De Jong. Handje contantje 30 miljoen anders kunnen je aankopen niet spelen.

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan ook niet. Dat bedrag zal als salaris tellen en dan zit Barcelona met hetzelfde probleem als nu.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen