PSV opent aanval op Ajax: "Gat niet verkleinen, maar eroverheen"

8 juli 2022, 19:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft tot dusver spierballen getoond op de transfermarkt, met de komst van onder anderen Luuk de Jong, Walter Benitez en Xavi Simons. De aanval op Ajax is daarmee geopend, met ook nog eens een heel duidelijk doel: "We willen het gat met Ajax niet verkleinen, we willen er overheen."

Die ambitieuze woorden spreidde technisch manager John de Jong vrijdagmiddag tentoon tegenover onder meer het Eindhovens Dagblad. Het doel is ambitieus en dus zet PSV hoog in, zo moeten sterkhouders Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré te behouden. "Het scheelt dat ze nu wel weer bij de groep zijn en we dagelijks contact hebben. Ze voelen misschien dat er iets nieuws aan het ontstaan is, met de nieuwe spelers die zich nu bij ons gevoegd hebben", legt De Jong uit tegenover het regionale dagblad.

Qua inkomende transfers is de koek voor de PSV-fans ook nog zeker niet op. "We kijken absoluut nog naar versterkingen", laat de technisch eindverantwoordelijke weten. Bijvoorbeeld achterin moet er bij voorkeur nog wat bij, maar willen de Eindhovenaren in elk geval niemand laten gaan. Philipp Max kan een transfer naar Union Berlin voorlopig uit zijn hoofd zetten. Mogelijk komt er centraal achterin nog een verdediger bij vanwege de blessures van Olivier Boscagli, Mauro Júnior en André Ramalho. Positief is dat Derrick Luckassen sportief weer van zich laat horen.

Lees ookPSV huurt Savio

Contractverlengingen PSV én Wijndal

Ook met de huidige selectie gebeurt er nog genoeg, zo is PSV dicht bij het verlengen van de contracten van Erick Gutiérrez en Kjell Peersman. Bij Voetbal International kwam ook de wens om Georginio Wijnaldum binnen te halen nogmaals ter sprake, maar dat ligt momenteel niet in de lijn der verwachting. "Vooropgesteld, wij zouden dat natuurlijk heel graag willen. Maar je moet je afvragen of dit realistisch is, op dit moment niet echt. Georginio is natuurlijk een absolute topspeler waarvan ik vind dat hij ook op het WK moet spelen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klomklommer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wijndal, Wijnaldum. Een pot nat toch? Soms vraag ik me af of er bij dit bedrijf wel voetbalvolgers werken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen