Slot wil niet praten over Giménez en Aursnes: "Zorgt voor onrust"

25 juli 2022, 09:57

Arne Slot hoopt dat hij snel een aantal nieuwe spelers kan verwelkomen in de selectie. De oefenmeester verloor met Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Guus Til, Reiss Nelson, Bryan Linssen en Cyriel Dessers zes spelers die belangrijk waren voor de ploeg. Tot dusver is het wachten op extra versterkingen.

"We hadden wel gehoopt dat er iets meer spelers waren aangetrokken, maar daar wordt keihard aan gewerkt", vertelt Slot voor de camera van ESPN. "Vorige week zei ik dat ik hoopte op één nieuwe speler. Dat is gelukt, maar stiekem had ik wel op wat meer gehoopt. Het heeft iets meer tijd nodig. We verwachten dat er nog meerdere spelers bijkomen."

Feyenoord maakte deze week bekend dat Sebastian Szymanski wordt gehuurd, met een koopoptie. "Hij kan op meerdere posities uit de voeten, dat is prettig. Hij kan als tien, aan beide zijkanten en zelfs op de positie van Orkun Kökcü. Hij heeft een periode achter de rug waarin hij niet kon trainen, we weten allemaal waarom", doelt Slot op de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. "Hij zit vandaag wel bij de selectie om te wennen, maar als er geen blessures zijn, gaat hij nog niet invallen.

De oefenmeester kan naar alle waarschijnlijkheid snel Santiago Giménez presenteren. De Rotterdammers en Cruz Azul zouden zo goed als rond zijn over de transfersom. "Om over spelers te praten die niet onder contract staan, zorgt alleen voor onrust aan alle kanten. Het is duidelijk dat wij op zoek zijn naar een extra spits. Danilo moet natuurlijk concurrentie hebben, maar los daarvan: als hij geblesseerd raakt, hebben we niet eens een vervanger. Het is dus heel hard nodig", erkende Slot, die weet dat er ook aan spelers van Feyenoord getrokken wordt.

Marcos Senesi wordt gelinkt aan AS Roma, terwijl Fredrik Aursnes op de radar van Benfica zou staan. "Als spelers een heel goed seizoen hebben gehad, staan ze altijd in de interesse. Als een speler weg wil, zal ook Feyenoord er iets van moeten vinden. Op dit moment heeft niemand zich officieel gemeld. Het heeft dan ook weinig zin om op geruchten in te gaan in de media", aldus de trainer, die zelf zijn contract met een jaar verlengde. Hij ligt nu tot medio 2025 vast in De Kuip.

"We zijn erover in gesprek gegaan, best wel een lange periode. Vind je het goed dat ik de exacte details voor mezelf houd? We hebben vorig seizoen een fantastisch jaar gehad met de spelers, de technische staf en de directie. Alle reden om langer te blijven", aldus Slot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen