Van Nistelrooij noemt verbeterpunt en deelt complimenten uit

31 juli 2022, 11:28

Hij had zijn tijdperk als hoofdtrainer van PSV niet beter kunnen beginnen. Tevredenheid heerst bij Ruud van Nistelrooij na de winst in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Tegelijkertijd is hij kritisch op zijn ploeg, die ondanks de winst drie doelpunten om de oren kreeg.

PSV begon moeizaam aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal, al had Van Nistelrooij niet het gevoel dat de Eindhovenaren in het eerste halfuur werden overlopen door Ajax. "Na de eerste goal kregen we het wel even moeilijk en kwam er een overwicht van Ajax. Ik vond tot de goal dat wij niet per se minder waren en dat we eerder op hun helft waren", zegt de PSV-trainer tegen het Eindhovens Dagblad.

Na de 1-0 van Steven Bergwijn knokte PSV zich terug in de wedstrijd. Van Nistelrooij vindt dat Walter Benítez daar ook een rol in speelde. "Het eerste moment in de wedstrijd kapt hij al iemand uit. De manier waarop hij dat doet, geeft veel rust aan een ploeg. Ik vond wel dat hij bij de derde goal niet goed zat. Daar nam hij ook verantwoordelijkheid voor en hij gaf het meteen na afloop aan", aldus de trainer.

Waar PSV het publiek in de Johan Cruijff ArenA stil kreeg door vijf keer te scoren, werden de doelpunten ook makkelijk weggegeven. "Vijf goals maken is geweldig, maar er drie tegenkrijgen is te veel. De eerste goal maakt Steven Bergwijn mooi af, daar klap je voor. De tweede en derde vind ik fouten van onze kant. Daarin zijn Ibrahim (Sangaré, red.) en Walter (Benítez, red.) degenen die dat meteen erkennen."

Complimenten

Meerdere spelers maakten een goede indruk op Van Nistelrooij. Onder meer Johan Bakayoko, de vervanger van Noni Madueke. Ook de invallers deden het goed in zijn ogen. "Als je kijkt naar Xavi Simons, André Ramalho en ook Richard Ledezma, ze tilden allemaal het niveau omhoog."

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

AZ - Ajax: Win 20 keer je inzet als er gescoord wordt!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen