Manhoef 'haat' positie: "Tank bijvoorbeeld nooit bij pomp nummer 5"

12 augustus 2022, 11:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Million Manhoef is blij dat hij van de linksbackpositie verlost is. De jeugdinternational kreeg die rol van Thomas Letsch, maar voelde daar zelf weinig voor. Tegen Feyenoord mocht hij zich laten zien als aanvallende middenvelder. Daar gaat zijn hart wel sneller van kloppen.

"Iedereen denkt: wat doet die linksback opeens bijna in de spits? Maar op deze plek heb ik bijna mijn hele leven gespeeld", vertelt het talent van Vitesse in gesprek met De Gelderlander. "Alleen zal ik mij moeten bewijzen tegenover de coach en de buitenwereld. Zelf weet ik zeker dat als ik een heel seizoen op deze plek speel, ik beter uit de verf kom dan als linksback. In de jeugd verdedigde ik niet altijd even goed mee als buitenspeler. Dan werd ik voor straf linksback gezet. Dat ging jaar in, jaar uit zo."

Om aan te geven hoe vervelend hij die positie vindt, doet hij een opvallende onthulling. "Ik tank bijvoorbeeld nooit bij pomp nummer 5", doelend op het rugnummer dat de meeste linksbacks dragen. "De trainer zei dat linksback de enige positie is waarop ik eredivisiespeler zou kunnen worden. Laatst heeft hij toegegeven dat hij het verkeerd had ingeschat. Overigens vind ik de linksbackpositie in ons systeem, met vijf verdedigers en aanvallende backs, wel iets anders dan in een systeem met vier verdedigers. Dan linksback spelen, dat haat ik echt."

Inmiddels is hij toch een beetje bijgedraaid. Als de trainer hem nodig heeft op die positie, zal hij geen 'nee' zeggen. "Die positie heeft mij wel gebracht tot waar ik nu ben. En ik heb er verdedigend gezien veel van geleerd", besluit hij positief.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen