Riqui Puig hekelt handelswijze Barça: "Heeft me veel pijn gedaan"

20 augustus 2022, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Riqui Puig liet FC Barcelona deze zomer achter zich voor een nieuw avontuur bij LA Galaxy. De laatste periode van de middenvelder in het Camp Nou was er een om snel te vergeten voor de Catalaan. Hij is dan ook niet te spreken over de manier waarop hij is behandeld.

De 23-jarige Puig mocht bijvoorbeeld niet meer mee op trainingskamp met het eerste elftal. "Ik moest in Barcelona blijven, terwijl mijn ploeggenoten in Los Angeles aan het voetballen waren. Om eerlijk te zijn heeft me dat erg veel pijn gedaan. Het was een lastige situatie. Er waren ook nog vier ploeggenoten bij me die het ook niet leuk vonden", vertelde hij in gesprek met Marca.

Puig speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Barcelona en maakte uiteindelijk ook enkele seizoenen deel uit van de selectie. Dat maakt het voor hem extra pijnlijk. "Wat het misschien nog wel erger maakt is dat we alleen moesten trainen met een fitnesscoach. Natuurlijk moet een club soms beslissingen nemen, dat heeft Barcelona ook gedaan. Ik ben het er nog steeds niet mee eens, maar zal me er bij neer moeten leggen."

Dit weekend maakte de middenvelder zou debuut in de MLS en ging hij tegenover ESPN in op zijn ex-ploeggenoot Frenkie de Jong, die ook al weken onderwerp van gesprek is in het Camp Nou. "Frenkie is altijd een rolmodel voor mij geweest", aldus Puig over zijn voormalig ploeggenoot. Hij is echt een geweldige speler. Zoals hij lopen er niet veel rond in Europa. Als Barcelona besluit hem te verkopen, dan maken ze een fout."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen