Waarom nóg een overwinning van AZ heel belangrijk kan zijn

26 augustus 2022, 12:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ won de eerste wedstrijd in de laatste voorronde met 4-0 van Gil Vincente en staat daarom met meer dan anderhalf been in groepsfase van de Conference League. Toch is het van essentieel belang dat de Alkmaarders de return ook winnen. Samen met Jack's Casino legt FCUpdate.nl uit waarom.

Dat heeft, los van het sportieve en financiële aspect voor AZ dat we even buiten beschouwing laten, vooral te maken met de strijd om de coëfficiënten. Daarin zijn Nederland en Portugal verwikkeld in een ferme strijd, die ondanks het Champions League-ticket voor Benfica vooralsnog de kant van Nederland lijkt op te vallen.

Niet alleen hebben 'we' virtueel namelijk een voorsprong op de Portugezen (48.800 om 47.049), ook is het land van FC Porto, Benfica en Sporting Portugal al een eerste ploeg kwijt met Vitoria de Guimaraes, dat verloor van Hajduk Split. Daar komt in de vorm van Gil Vicente normaliter snel al een tweede ploeg bij, terwijl Nederland nog uitzicht heeft om met vijf (!) ploegen de groepsfases in te gaan.  Dat betekent dat we meer punten kunnen verzamelen voor de ranglijst.

Op die ranglijst is de zesde plaats – die Nederland nu virtueel overneemt van Portugal – van groot belang, omdat die recht geeft op twee rechtstreekse tickets voor de Champions League. Een overwinning van AZ levert 0.200 punt op voor Nederland, terwijl Portugal 0.116 punt kan bijschrijven als Gil Vicente wint. Dat is een verschil van 0.3116 punt: een serieus aantal. Een overwinning van AZ is dus voor Nederland zeer belangrijk: lukt dat? Dan win je 2.

Gelijkspel AZ

Ook een gelijkspel kan Nederland gedeeltelijk helpen. Dan is Gil Vicente uiteraard nog steeds uitgeschakeld en krijgt Nederland een iets grotere bonus dan Portugal, dat met zes teams begon in Europa en het halve punt door zes moet delen, terwijl bij Nederland dat slechts door vijf hoeft. Het verschil (0.100 om 0.083) is overigens wel heel klein. Een gelijkspel in Barcelos levert je bij Jack's 3 je inzet op!

Let op: gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Een overwinning van AZ levert 0.200 punt op voor Nederland, terwijl Portugal 0.116 punt kan bijschrijven als Gil Vicente wint. Dat is een verschil van 0.3116 punt" Het goede antwoord zou moeten zijn: .2 - .116 = .084

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sterker nog, Portugal kan met een overwinning 0.167 punten (1 punt gedeeld door zes ploegen) binnenhalen. Er klopt echt geen hout van die hele rekensom.

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zijn nog opzoek naar talenten binnen het team van FCUpdate. Als ik u was zou ik het overwegen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen