Ajax vreest voor eigen supporters in Napels: "Niet zonder risico"

26 september 2022, 13:49

Ajax vervolgt de Champions League-groepsfase na de interlandbreak met twee wedstrijden tegen Napoli. Op papier beloven dat mooie avonden te worden, maar de club houdt tegelijkertijd ook rekening met minder vrolijke scenario's. Zo kwam het op de eigen website met een waarschuwing voor de supporters achterna reizen richting Napels.

'Bij eerdere wedstrijden van andere clubs in Napels is gebleken dat het wedstrijdbezoek voor supporters van de tegenpartij niet zonder risico is', waarschuwde de Amsterdamse club. 'We raden Ajax-supporters dan ook met klem aan om niet herkenbaar als supporter over straat te gaan. Tevens raden we het reizen met (jonge) kinderen af.'

De beruchte reputatie van de achterban van Napoli is niet alleen in Amsterdam bekend. Eerder werden ook supporters van Liverpool al gewaarschuwd voor diefstal, beroving of fysieke aanvallen die in de stad zouden kunnen plaatsvinden. Hen werd toen aangeraden om het centrum van Napels te vermijden.

Champions League

Na zeges op Liverpool en Rangers FC is Napoli koploper van groep A wanneer het Ajax volgende week dinsdag voor het eerst treft. Die ontmoeting in Amsterdam zal om 21.00 uur van start gaan. Een week later staan de clubs tegenover elkaar in Napels. Die wedstrijd begint om 18.45 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen