'Feyenoord komt met de schrik vrij: twee spelers snel terug'

24 september 2022, 09:05   Bijgewerkt: 18 januari 2023, 19:56
Foto: © ProShots

Goed nieuws voor Feyenoord uit de ziekenboeg. De blessure die [a,https://www.footballtransfers.com/nl/spelers/orkun-kokcu,_blank,Orkun Köckü] (21) afgelopen week opliep bij de nationale ploeg van Turkije lijkt mee te vallen, waardoor hij op korte termijn weer inzetbaar lijkt voor de Rotterdammers, zo meldt 1908.nl op Twitter. Bovendien is ook Lutsharel Geertruida op de weg terug.

Köckü is de afgelopen drie seizoenen een vaste waarde voor Feyenoord en was van cruciaal belang in het Conference League-avontuur van vorig jaar, waarin de finale werd behaald. Bovendien raakte Feyenoord afgelopen zomer liefst zeven basisspelers kwijt, met grote namen als Tyrell Malacia en Luis Sinisterra die naar de Premier League vertrokken. Ook dit seizoen was Kökcü dan ook van waarde voor de Rotterdammers, met twee goals in zijn eerste zes wedstrijden is de middenvelder uitstekend aan het Eredivisie-seizoen begonnen.

Kökcü vertegenwoordigde op jonge leeftijd de jeugdelftallen van Nederland, maar koos er uiteindelijk toch voor om voor de nationale ploeg van Turkije uit te komen. Tot nu toe kwam hij tot negentien interlands voor Turkije, waarin hij één keer wist te scoren. Tijdens het gelijkspel tegen de nationale ploeg van Luxemburg (3-3) viel Kökcü in de 80e minuut geblesseerd uit, wat tot zorgen leidde bij veel Feyenoord-fans. Daar lijkt dus echter geen reden voor te zijn, want de in Haarlem geboren middenvelder lijkt over een week gewoon inzetbaar tijdens de uitwedstrijd tegen NEC. Dat is goed nieuws voor Feyenoord, aangezien er in november een druk schema voor de boeg staat in aanloop naar het WK.

Fitte selectie

Naast de meevallende blessure van Kökcü kwam er voor Feyenoord ook nog ander goed nieuws de afgelopen interlandperiode. Verdediger Lutsharel Geertruida (22) is namelijk grotendeels hersteld van de ziekte van Pfeiffer en kwam vrijdag 45 minuten in actie voor Jong Oranje, in de oefenwedstrijd tegen België (1-2 overwinning). De verwachting is dan ook dat ook hij binnen afzienbare tijd weer bij de selectie van de Rotterdammers aan zal sluiten, waardoor trainer Arne Slot een nagenoeg fitte groep tot zijn beschikking heeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen