Feyenoorder en Ajacied op fraaie lijst met grootste talenten

28 september 2022, 16:16

Feyenoord en Ajax zijn vertegenwoordigd op de jaarlijkse lijst met de grootste talenten van de Britse kwaliteitskrant The Guardian. Beide Nederlandse topclubs leveren één speler af aan de lijst met de zestig grootste voetbaltalenten uit 2005. 

Namens Feyenoord behoort middenvelder Mike Kleijn tot de grootste talenten ter wereld. De 17-jarige middenvelder staat bij de Rotterdammers al jaren te boek als veelbelovend en droeg in verschillende jeugdteams al de aanvoerdersband. Kleijn moet zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord nog maken, maar komt nu al uit voor de Onder 21-ploeg.

Gabriel Misehouy maakt als Ajacied kans op de felbegeerde prijs voor het grootste talent uit 2005. Misehouy is ondanks zijn jonge leeftijd al onderdeel van Jong Ajax, waar hij zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie al achter de rug heeft. The Guardian bestempelt de aanvallende middenvelder als wonderkind en diamant.

Ook Julian Rijkhoff staat op de lijst. De spits speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar speelt sinds begin dit jaar voor Borussia Dortmund. Met dertig goals in 36 duels voor Dortmund Onder 19 maakt de Nederlander veel indruk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen