Fortuna Sittard zoekt trainer: "Advocaat zou er best passen"

5 september 2022, 22:23

De zoektocht van Fortuna Sittard naar de opvolger van Sjors Ultee is nog niet geslaagd. De Limburgers spraken kortgeleden met Dick Schreuder, maar hij besloot PEC Zwolle trouw te blijven. Roel Coumans en Fuat Usta zouden ook voor de eer hebben bedankt. Volgens Sef Vergoossen heeft de situatie bij Fortuna een afschrikwekkend effect.

Dat Schreuder een langer verblijf bij PEC Zwolle heeft verkozen boven een 'promotie' naar Fortuna, wil volgens Vergoossen wel wat zeggen. "Iedere trainer zou normaal vanuit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie willen. Als hij dus afzegt, weet je dat het een moeilijke klus gaat worden. Ik denk dat alles rondom Fortuna afschrikt. Het wordt een moeilijke zoektocht", zegt hij bij L1-programma Tafel Voetbal.

Vergoossen pleit voor een 'dominante coach' bij Fortuna. "Er moet een dominante coach komen, die wel wordt ondersteund door kwaliteiten die de coach niet heeft. Bijvoorbeeld het inspelen op cultuurverschillen", zegt hij. Iemand als Dick Advocaat zou volgens Vergoossen wel geschikt zijn. "Hij zou best passen bij Fortuna, als je er een goede staf bijzet."

Fortuna beleeft vooralsnog een zwaar seizoen, waarin nog geen enkel punt werd behaald. Afgelopen weekend werd er met 3-4 verloren van FC Utrecht. "Als ik Fortuna bekijk, zijn er vijf of zes spelers die zwaar onder hun niveau presteren. Als zij terugkeren op hun oude niveau heb je een behoorlijk team dat niet bij de laatste drie hoeft te eindigen", besluit Vergoossen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen