Grillitsch koos Ajax boven Feyenoord: "Dit is de perfecte match"

2 september 2022, 12:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Florian Grillitsch werd donderdag gepresenteerd als de nieuwste aanwinst van Ajax. De middenvelder komt transfervrij over van Hoffenheim en liet de interesse van Feyenoord links liggen. Na zijn presentatie in de Johan Cruijff ArenA gaf de ervaren international tekst en uitleg bij zijn transfer.

Een belangrijke reden voor Grillitsch om aan de slag te gaan bij Ajax is de aanwezigheid van trainer Alfred Schreuder. "Hij was mijn trainer bij Hoffenheim, dus we kennen elkaar goed. Dat geldt ook voor assistent-trainer Matthias Kaltenbach. Ze weten hoe ik in elkaar steek. Ik ben blij dat ik wat vertrouwde gezichten zie. Maar ik wil niet teveel praten en vooral gaan voetballen", aldus Grillitsch op de clubwebsite.

De ex-speler van Werder Bremen en Hoffenheim werd de afgelopen dagen ook in verband gebracht met Feyenoord. Uiteindelijk viel zijn keuze dus op de rivaal van de Rotterdammers. "Ajax is de perfecte match met mij. Met de filosofie en de manier waarop ze willen voetballen, zullen we goed bij elkaar passen. Ik ben een rustige speler die graag de voetballende oplossing zoekt. Ik ben beter in balbezit dan bij balverlies."

Het is nog even de vraag of de Oostenrijker zaterdag tegen Cambuur al zijn debuut kan maken namens Ajax, waar hij met een duidelijk plan is aangekomen. "Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over de Eredivisie. Als Ajax zijnde moet je altijd winnen, het is vergelijkbaar met Bayern München. Ik ben naar Ajax gekomen om prijzen te pakken. Ik ben ook blij dat ik eindelijk weer in de Champions League kan spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen