Janssen heeft streepje voor op Brobbey: "Mis zo'n type"

23 september 2022, 20:55
Foto: © ProShots

Ajax-spits Brian Brobbey hielp Jong Oranje vrijdagavond met twee goals aan de zege en is door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen als vervanger van Memphis Depay. De aanvaller voldoet ook volledig aan het profiel van de keuzeheer, toch heeft concurrent Vincent Janssen een streepje voor.

NOS-analisten Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart waren donderdagavond eensgezind: zo'n spits als Janssen heeft het Nederlands elftal nodig. "Ik mis een type zoals Janssen tegenwoordig. Hij is voordat hij de bal ontvangt al bezig met het afhouden van zijn directe verdediger. Van: ik heb je vast en ik laat je niet meer los", zei Van der Vaart, die aanvulling kreeg van Van Hooijdonk. "Hij won bijna alle duels en legt de bal bij de tweede goal panklaar voor."

Analist Wim Kieft zag ook dat de aanvaller het aardig deed in De Telegraaf, ziet hij in hem geen basisklant. 'Met zulke spelers kan Oranje niet starten op een WK. Janssen deed het als invaller weliswaar aardig in Warschau; een fitte De Jong is de beste pinchhitter.' Het Algemeen Dagblad was ook onder de indruk. 'De spits van Antwerp liet zich zien als aanspeelpunt', verdiende de spits een compliment.

Lees ook: Frenkie

Brobbey ideale Oranje-spits

Van Gaal omschreef een aantal maanden geleden zijn ideale spits: eentje die je altijd kan aanspelen, in de diepte blijft en scorend vermogen heeft. En dat is volgens Voetbal International precies de omschrijving van Brobbey. 'Alleen het aspect van aanspeelbaarheid kwam nog niet terug bij Ten Hag. Juist op dat vlak heeft Brobbey duidelijk progressie geboekt. Brobbey werd afgelopen seizoen zo'n tien keer per 90 minuten bereikt door een ploeggenoot, dit seizoen in de Eredivisie is dat al zeventien keer', schreef het weekblad. 'Getuige de voorselectie zag Van Gaal in Brobbey een optie voor de interlands in de Nations League. Tegen België mag de spits het mogelijk laten zien.'

🎁 Zet in en win 100 keer je inzet bij Jacks.nl als Ajax wint van Sparta!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen