Mascotte 'Heero' in gelijk gesteld in rechtszaak tegen Heerenveen

14 september 2022, 14:37
Mascotte 'Heero' in gelijk gesteld in rechtszaak tegen Heerenveen

Hendrik 'Heero' Pasveer mag weer aan het werk bij sc Heerenveen. De mascotte van de club uit Friesland is woensdagochtend door de kantonrechter in zijn gelijk gesteld. Pasveer stond sinds februari van dit kalenderjaar op non actief na een 'onwerkbare situatie' binnen de club.

De 52-jarige Pasveer is al jaren in verschillende functies actief bij Heerenveen. Begin dit jaar kwam daar ineens een einde aan toen de club hem op non actief zetten. Volgens Heerenveen was de werksituatie dermate verslechterd dat er geen andere mogelijkheid was. Zo zou Pasveer mensen hebben bedreigd en ging hij niet goed om met de corona-regels binnen de club.

Woensdag deed de kantonrechter uitspraak en werd Pasveer volgens de Leeuwarder Courant in zijn gelijk gesteld. Zodoende moet Heerenveen hem terug in dienst nemen. Dat betekent dat Pasveer weer in de rol van 'Heero' mag kruipen tijdens thuiswedstrijden van de Friezen. Aanstaande zondag speelt Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion tegen FC Twente.

Onlangs was de clubleiding nog duidelijk en leek een terugkeer er niet in te zitten voor Pasveer. Volgens de rechter had de club echter beter met Pasveer in gesprek kunnen gaan in plaats van de weg naar de rechtback te bewandelen. Pasveer is al ruim 26 jaar betrokken bij Heerenveen en was sinds 2000 als 'Heero' te vinden in het Abe Lenstra Stadion.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen