Oranje krijgt te maken met Feyenoorder; jonge debutant bij België

22 september 2022, 19:51
Foto: © ProShots

Het Nederlands elftal heeft de eigen opstelling van vanavond bekendgemaakt, maar weet inmiddels ook met wie het te maken krijgt. De Poolse sterspeler Robert Lewandowski ontbrak nog in de vorige ontmoeting in juni, maar is er vandaag wel bij. Dat geldt ook voor Feyenoorder Sebastian Szymanski.

De defensie van Oranje kan zich dus opmaken voor stevige clashes met een zeer sterke voorhoede. Lewandowski zal uiteraard in de punt starten, met naast Szymanski ook Piotr Zielinski achter zich. De sterkhouder van Napoli was een van de twee doelpuntenmakers namens Polen tijdens de vorige ontmoeting, die in 2-2 eindigde. 

Verder is Wojciech Szczesny een van de bekendere namen bij Polen. Hij kwam door een blessure lang niet in actie voor Juventus, maar staat nu dus wel in de basis. Verdedigers Jan Bednarek, Kamil Glik en Jakub Kiwior moeten hem helpen het doel schoon te houden. Het middenveld bestaat uit Przemyslaw Frankowski, Gregorz Krychowiak, Karol Linetty en Nicola Zalewski.

Lees ook: Van Gaal verrast met opstelling Oranje: Pasveer onder de lat

Debutant België

In dezelfde poule neemt België het vanavond op tegen Wales. Opvallend is daarbij de basisplaats - en daarmee het debuut - van de pas achttienjarige Zeno Debast. De jonge verdediger maakt dit seizoen indruk bij Anderlecht en heeft daarmee dus ook zijn interlanddebuut afgedwongen. Hij wordt vergezeld door de ervaren krachten Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

[tweet,BelRedDevils/status/1572999007630233601]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen