Oranje na zege nog niet in Final Four; zorgen om blessuregevallen

22 september 2022, 22:47

Oranje heeft donderdagavond een grote stap gezet naar de finaleronde van de Nations League. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won met 0-2 bij Polen, maar zal toch met een dubbel gevoel van het veld zijn gestapt. Teun Koopmeiners en Memphis Depay vielen namelijk geblesseerd uit.

Van Gaal wilde in Warschau wat dingen uitproberen. Zo kreeg debutant Remko Pasveer de kans om zich onder de lat te laten zien en werd er wat getest op het middenveld. Oranje opende tegen Polen namelijk met Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners en Cody Gakpo. Dat uitprobeerspel kon na een minuut spelen al de prullenbak in. Na een vervelende botsing met Karol Linetty moest Koopmeiners namelijk al gewisseld worden vanwege een hoofdblessure. Zijn vervanger Steven Berghuis liet zich in de eerste helf regelmatig zien.

De Ajacied had eigenlijk na twaalf minuten spelen al een assist op zijn naam moeten hebben. Berghuis legde de bal panklaar neer voor Daley Blind, die er van dichtbij niet in slaagde om de bal achter Wojciech Szczesny te krijgen. De sluitpost van Polen had twee minuten later echter geen antwoord op een inzet van Cody Gakpo. Oranje combineerde er via Berghuis, Memphis Depay en Denzel Dumfries lustig op los. De rechtervleugelverdediger legde de bal panklaar neer voor Gakpo, die op zijn beurt voor het laatste zetje zorgde: 0-1.

Aan de overkant van het veld had Pasveer voor de thee weinig te doen, al moest hij wel twee keer ingrijpen. De 38-jarige debutant had geen moeite om Piotr Zielinski en Nicola Zalewski van scoren af te houden. Polen kwam verder niet in het stuk voor, terwijl Oranje er ook niet echt in slaagde om grote kansen te creëren. Het enige gevaar kwam van de linkervoet van Berghuis, die twee keer vrij werd gespeeld op de rand van de zestien. De linkspoot probeerde het twee keer met een krul, maar Szczesny zag die pogingen naast vliegen.

Ook het tweede bedrijf begon met een vroege domper voor Oranje. Na een kleine vijf minuten moet topschutter Memphis zich namelijk laten vervangen nadat hij zich verstapte. Even later had het zomaar 1-1 kunnen staan, maar gelukkig voor de bezoekers hielpen invaller Arkadiusz Milik en Feyenoorder Sebastian Szymanski kansen om zeep. Aan de overkant sloeg Oranje ineens toe. Vincent Janssen, de vervanger van Memphis, combineerde fraai met Bergwijn en laatstgenoemde zorgde met een lage schuiver voor de tweede treffer namens de bezoekers.

De 0-2 bleek een flinke tik voor de Polen, die daarna niet meer aan de bak kwamen. Het was aan Oranje te wijten dat er niet meer doelpunten vielen in het Stadion Narodowy. Nadat debutant Kenneth Taylor binnen de lijnen was gekomen, kwamen er kansen voor Wout Weghorst en Cody Gakpo. Omdat de gastheer blind naar voren bleef lopen, ontstond er veel ruimte voor de bezoekers. Oranje vond het echter prima, hield de rijen gesloten en gaat met drie punten terug het vliegtuig in. De ploeg van Van Gaal is echter nog niet zeker van de finaleronde.

België kan Oranje nog uit 'Final Four' houden

Omdat nummer twee België met 2-1 van Wales won, kan alleen de ploeg van bondscoach Roberto Martínez Oranje nog van de eerste plek stoten. Dan moeten onze zuiderburen wel voor een behoorlijke stunt zorgen. Nederland staat drie punten voor op België en bij een gelijk aantal punten geldt het onderlinge resultaat. De eerste wedstrijd tussen beide landen eindigde in een 1-4 overwinning voor Oranje. Aanstaande zondag (20.45 uur) spelen de ploegen van Van Gaal en Martínez het laatste groepsduel in de Johan Cruijff ArenA.

Opstelling Oranje: Remko Pasveer; Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind; Teun Koopmeiners (6. Steven Berghuis, 75. Kenneth Taylor), Frenkie de Jong (46. Marten de Roon), Cody Gakpo; Steven Bergwijn (75. Wout Weghorst), Memphis Depay (52. Vincent Janssen).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen