Oranje op Rapport: Gakpo schittert in aangepaste rol tegen Polen

22 september 2022, 22:53

Het Nederlands elftal boekte donderdagavond een probleemloze 0-2 zege op Polen. Het gevaar van de thuisploeg bleef beperkt en Cody Gakpo en Steven Bergwijn tekenden voor twee knap opgezette treffers. FCUpdate.nl deelde cijfers uit aan de internationals die in Warschau in actie kwamen. 

Remko Pasveer - 6,5

Zijn officiële debuut in Oranje leek op veel wedstrijden die hij voor Ajax keepte: wedstrijden waarin hij niet veel te doen had, maar de keren dat het nodig was wel alert reageerde. Een prima debuut, maar serieuze kansen om zich te onderscheiden waren er eigenlijk niet. 

Denzel Dumfries - 6,5

Speelde een wedstrijd zoals we die van hem kennen: veel opstomen over de rechterkant en vanaf daar helpen kansen te creëren. Het leverde hem een assist op, toen Cody Gakpo na een klein kwartier een lage voorzet van zijn ex-ploeggenoot binnenwerkte. 

Jurriën Timber - 7

De driemansdefensie van Nederland kreeg niet bijzonder veel te doen, maar de meest aanwezige van het stel van Timber. Verdedigend maakte hij geen fouten, maar hij kwam ook veel aan de bal en deed daar over het algemeen iets goeds mee. Een basisplaats op het WK lijkt de Ajacied bijna niet meer te kunnen ontgaan. 

Virgil van Dijk - 6,5

Kreeg niet bijzonder veel te doen, maar won zijn duels en was er mede voor verantwoordelijk dat topspits Robert Lewandowski niet gevaarlijk kon worden. Een ruime voldoende dus voor de aanvoerder van Oranje. 

Nathan Aké - 6

Wat voor Timber en Van Dijk gold, gold eigenlijk ook voor Aké. Ook hij was ervoor verantwoordelijk dat Polen met een op papier sterke voorhoede ongevaarlijk bleef. Toch viel Aké van de drie wel het minst op. Vandaar ook het laagste cijfer, maar nog steeds een voldoende. 

Daley Blind - 6

Een speler wiens optredens in Oranje vrijwel altijd tot discussie leiden, wat ook vandaag weer het geval was. Deed het over het algemeen weliswaar prima in balbezit, maar liet zich achterin toch ook weer aftroeven. Tel daar de grote misser in de beginfase bij op, en Blind komt uit op een krappe voldoende. 

Frenkie de Jong - 6,5

Speelde een zeer degelijke wedstrijd, maar kreeg niet bijzonder veel tijd om zich te laten gelden. Al na één helft besloot Van Gaal dat hij liever Marten de Roon aan het werk wilde zien. En waarom ook niet? Als er een middenvelder toch nu al zeker is van een basisplaats op het WK, is het immers De Jong wel. 

Teun Koopmeiners 

Speelde te kort voor een beoordeling

Cody Gakpo - 7,5

Een van de opvallendste namen in de basiself van vanavond, vooral omdat hij achter de twee spitsen werd neergezet. Vanuit die positie speelde hij echter een belangrijke rol in het aanvalsspel van Oranje en ging hij door met waar hij bij PSV ook al goed mee bezig was: doelpunten maken.

Steven Bergwijn - 7

Vooral in de tweede helft kwam Bergwijn echt los. Leek het goed te kunnen vinden met Vincent Janssen, wat in de tweede helft ook tot de heerlijke 0-2 leidde. 

Memphis Depay - 5,5

Kon zich door zijn blessure helaas niet herpakken na een matige eerste helft. Speelde weliswaar een belangrijke rol met een geweldige voorassist bij de openingstreffer van Cody Gakpo, maar dat was dan ook gelijk een van de weinige aanvallende acties die succesvol was. 

Invallers

Steven Berghuis - 7

Had geen basisplaats, maar kwam door de blessure van Teun Koopmeiners toch al vroeg binnen de lijnen. Was vanaf dat moment direct zeer aanwezig en droeg met zijn creativiteit bij aan het goede spel aan de bal van Oranje. 

Marten de Roon - 5,5

Kwam al direct na de rust binnen de lijnen, maar was waarschijnlijk de minst opvallende invaller aan de kant van Oranje. Deed weinig fout, maar kwam dan ook niet veel aan de bal. Een krappe voldoende. 

Vincent Janssen - 7

Was lang uit beeld, maar maakt sinds zijn terugkeer toch steeds meer aanspraak op een plek in de WK-selectie van Oranje. Ook vandaag kende hij een zeer sterke invalbeurt, met zijn assist op de 0-2 van Steven Bergwijn als hoogtepunt. 

Kenneth Taylor

Speelde te kort voor een beoordeling

Wout Weghorst

Speelde te kort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen