Van Gaal vindt Bijlow 'op dit moment niet geweldig keepen'

18 september 2022, 23:25
Van Gaal vindt Bijlow 'op dit moment niet geweldig keepen'

Louis van Gaal verbaasde van de week vriend en vijand door Justin Bijlow buiten zijn selectie te laten voor de Nations League-duels van Oranje met Polen en België. De bondscoach heeft aan tafel bij het programma Humberto op RTL 4 tekst en uitleg gegeven over die beslissing.

Nog niet zo heel lang geleden was Bijlow de eerste doelman van Oranje. De sluitpost van Feyenoord raakte in maart echter geblesseerd, waardoor hij het restant van de competitie aan zich voorbij moest laten gaan. Bijlow keepte nog wel in de Conference League-finale tegen AS Roma, maar in Oranje kregen Jasper Cillessen en Mark Flekken de kans. Cillessen en Flekken mogen zich maandag opnieuw melden bij het Nederlands elftal, evenals Andries Noppert en Remko Pasveer.

Bijlow dus niet. En dat maakte de afgelopen dagen de nodige tongen los. Bijlow zelf reageerde na afloop van de ontmoeting tussen PSV en Feyenoord op zijn absentie bij Oranje. Hij had er naar eigen zeggen op gehoopt dat hij erbij zou zitten. Van een vormdip is volgens Bijlow zelf geen sprake. Van Gaal denkt daar echter anders over. "Justin keept op dit moment niet geweldig. Dat weet hij zelf ook." De bondscoach heeft de reactie van Bijlow meegekregen. "Ja, zelfkritiek is meestal vreemd voor topvoetballers."

Van Gaal heeft meermaals benadrukt dat de selectie die in september bij elkaar zou komen, in grote lijnen ook de groep is die in november begint aan het WK in Qatar. Dat Bijlow er nu niet bij is, betekent volgens Van Gaal echter niet dat de doelman een streep kan zetten door het eindtoernooi. "Het is nog geen ramp. Je moet leveren. Iedereen moet leveren."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen