Zonder Brobbey en Gravenberch stelt Jong Oranje teleur tegen Roemenen

27 september 2022, 19:30   Bijgewerkt: 29 december 2022, 10:59
Zonder Brobbey en Gravenberch stelt Jong Oranje teleur tegen Roemenen

Jong Oranje is er niet in geslaagd de overwinning op Jong België (1-2) een passend vervolg te geven. In Cluj speelde het doelpuntloos gelijk tegen de leeftijdgenoten van Roemenië. Het elftal kon slechts mondjesmaat gevaarlijk worden, en had vlak voor tijd maar zo nog tegen een nederlaag aan kunnen lopen.

Ten opzichte van het duel met Jong België van vorige week kon bondscoach Erwin van de Looi niet beschikken over Brian Brobbey en Ryan Gravenberch. Het tweetal werd overgeheveld naar het 'grote' Oranje, als vervangers van de geblesseerden Memphis en Frenkie de Jong. Tegen de Roemenen werden zij in de basiself vervangen door Joshua Zirkzee (Bologna) en Elias Tavsan (NEC).

In de eerste helft kreeg Jong Oranje via Zirkzee al vroeg de eerste mogelijkheid. De spits kon in de rebound al na een paar minuten binnenkoppen, maar zag zijn inzet door een Roemeense verdediger van de lijn gehaald worden. De Roemenen deden ook van zich spreken, maar konden niet profiteren van een misverstand tussen Mickey van de Ven en Sepp van den Berg. In de slotfase van het eerste bedrijf was er nog een kans voor Xavi Simons, maar het schot van de PSV'er ging rakelings naast.

Met debutant Bjorn Meijer, Thijs Dallinga en Denso Kasius bracht Van de Looi in het tweede bedrijf drie verse krachten binnen de lijnen. Veel beter werd het spel daar echter niet van. De Roemenen wachtten voortdurend af, en Jong Oranje miste de creativiteit om veel gevaar voor het doel te kunnen stichten. Bij de thuisploeg viel Nicolas Popescu, zoon van oud-PSV'er Gheorge nog in. Via spits Markovic kreeg het vlak voor tijd nog een grote kans, maar ook die ging er niet in en dus speelde de ploeg van Van de Looi teleurstellend gelijk. Pas in maart komt Jong Oranje opnieuw bij elkaar, als het zich verder gaat voorbereiden op het EK dat komende zomer in Roemenië en Georgië wordt afgewerkt.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen