Afgang PSV op bezoek bij Cambuur: 3-0 in Leeuwarden

1 oktober 2022, 18:22   Laatste update: 19:10

Een futloos en zeer ondermaats PSV heeft zaterdagmiddag de tweede nederlaag van het seizoen geleden. SC Cambuur, dat juist een tegenovergestelde prestatie leverde, boekte een 3-0 zege op de club uit Eindhoven. PSV stond in de interlandbreak eindelijk weer even bovenaan, maar liet in Leeuwarden nauwelijks zien dat het de koppositie waard was. Cambuur klimt door de afgetekende overwinning uit de degradatiezone.

Omdat Ismael Saibari al na een minuut spelen een enorme kans miste namens PSV, kon Cambuur in de wedstrijd komen. Het leek er zeker niet op dat de 'Friezen' voorlaatste stonden in de Eredivisie en ontzag hadden voor de lijstaanvoerder. Het was een open wedstrijd in de eerste helft, waarin PSV wel de gevaarlijkste was. Saibari stuitte nog een keer op keeper João Virginia en een inzet van Cody Gakpo vloog maar net in het zijnet. Cambuur zette daar vooral hoge druk tegenover en had via Tom Boere een enorme kans moeten krijgen. De voorzet van de doorgebroken Remco Balk was echter niet op maat.

Aan de gezichten bij PSV was daarna niet te zien dat er nog geloof was in een ommekeer. Hoewel er nog 35 minuten te spelen waren, leek PSV zich al te hebben neergelegd bij een nederlaag. Alsof de Eindhovenaren het daarna over zichzelf riepen, kwam het tweede verlies van het seizoen er ook. In de slotfase, toen Cambuur enkele kansjes had doorstaan, besliste Mitchel Paulissen het duel door een mooie aanval af te ronden en maakte Sai van Wermeskerken er zelfs nog 3-0 van. Het ondermaatse PSV kreeg daarmee een forse nederlaag te verwerken en is na deze zaterdag waarschijnlijk de koppositie kwijt.

Opstellingen en beoordelingen*:

SC Cambuur: João Virginia 7.5, Doke Schmidt 6, Marco Tol 6 (70. Calvin Mac-Intosch -), Leon Bergsma 6, Sai van Wermeskerken 6.5, Jamie Jacobs 6, Daniël van Kaam 6, Mitchel Paulissen 8 (88. Michael Breij -), Silvester van der Water 6.5 (71. David Sambissa -), Tom Boere 6.5, Remco Balk 5 (80. Felix Mambimbi -).

PSV: Walter Benítez 4, Jordan Teze 4, Jarrad Branthwaite 4.5, Armando Obispo 5, Philipp Max 4.5 (68. Fredrik Oppegard 5), Ibrahim Sangaré 5 (81. Richard Ledezma -), Joey Veerman 4.5 (68. Érick Gutíerrez 5), Guus Til 4.5, Ismael Saibari 5 (60. Sávio Moreira 5.5), Xavi Simons 4.5 (60. Yorbe Vertessen 5), Cody Gakpo 5.

Man of the match: Mitchell Paulissen (SC Cambuur)

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
avatar

het is gewoon een verdiende overwinning van Cambuur!! maar de scheids had toch wel degelijk de 1e goal af moeten keuren!! maar het lijkt of de scheidsrechters maar eigen regeltjes gaan maken!! maar de punten hierboven van psv vallen in mijn ogen nog hoog uit!! gakpo oa had van mij een 2 gekregen!! heel de wedstrijd niet gezien op de laatste kans na!! salvio??? ego tripper!!

ikkejaja
Link gekopieerd!
avatar

Af moeten keuren?? Lul niet man .. hij speelde de bal al af voordat er wat gebeurde !! Werkelijk niets aan de hand !! Psv heeft de var al zat mee gehad dit seizoen.. zou wat zijn zeg als deze afgekeurd zou worden en dat psv voor de zoveelste keer geholpen zou zijn door de var !!!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
avatar

🤣🤣🤣Gefeliciteerd met het punt tegen het grote go ahead ikejaja.whahaha 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

familieharbers03
Link gekopieerd!
avatar

lul niet!! jij hebt je verstand dus niet echt op een rijtje wel?? overtreding is overtreding en hij raakt hem wel degelijk op zijn kuit maar als je poep in je ogen hebt zitten zie je dat inderdaad niet!!

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Tegen rkc en Feyenoord de boel mee gehad qua scheids en var Maar als dat niet zo is is het voetballend karrig Ik ben geen l de jong fan ,maar voor psv is het te hopen dat hij snel terug is

larsson
Link gekopieerd!
avatar

Ben ik het niet met je eens. Feyenoord was gewoon veel minder in die wedstrijd. Maar wat PSV hier laat zien was echt diep triest. Vanaf minuut 1 was er maar 1 ploeg die wou winnen en dat was de verdiende winnaar vandaag. Wat een losers bij psv het ontbreekt echt aan een winnaarsmentaliteit. Niemand die kon rennen of een normale paas geven. Dus gefeliciteerd Cambuur met de terechte overwinning, leuke ploeg overigens cambuur als je die vandaag ziet spelen echte strijders

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Waar zei ik dat feyenoord beter was dan!?. Ik had het over dwalingen van scheidsrechters die psv mee had waardoor ze wonnen . Voor de boeren valt het ook allemaal niet mee Hebben ze eerst stikstof ,moeten ze nu door het stof

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen