Ajax op zoek naar nieuwe trainer? 'Stuttgart denkt aan Schreuder'

17 oktober 2022, 15:52
Ajax op zoek naar nieuwe trainer? 'Stuttgart denkt aan Schreuder'

Hoewel Alfred Schreuder pas een paar maanden aan het roer staat bij Ajax, valt het niet uit te sluiten dat de Amsterdammers binnenkort op zoek moeten naar een nieuwe hoofdtrainer. Niet omdat zij zo graag van Schreuder af willen, maar omdat de oefenmeester op het lijstje staat bij Vfb Stuttgart. De huidige nummer veertien van de Bundesliga is op zoek naar een nieuwe trainer.

Vfb Stuttgart verzekerde zich vorig seizoen pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie van een langer verblijf op het hoogste Duitse niveau. Het begon vol goede moed aan het nieuwe seizoen, maar de competitiestart is teleurstellend. Vfb Stuttgart haalde uit de eerste tien wedstrijden pas acht punten, slechts vier meer dan hekkensluiter Bochum. De nummer vijftien van vorig seizoen besloot dan ook om trainer Pellegrino Matarazzo aan de kant te zetten.Vfb Stuttgart boekte afgelopen zaterdag pas de eerste overwinning van dit seizoen: concurrent Bochum werd met 4-1 verslagen. 

In de zoektocht naar een opvolger denkt Vfb Stuttgart aan twee namen. Volgens het Duitse Kicker geldt Jesse Thorup als belangrijkste kandidaat om Matarazzo op te volgen. Thorup werd onlangs nog ontslagen bij FC Kopenhagen. Mocht Thorup geen trek hebben in een Duits avontuur, zou Vfb Stuttgart kunnen aankloppen bij Ajax. Schreuder is naar verluidt de nummer twee op het verlanglijstje van de nummer veertien van de Bundesliga. De huidige oefenmeester van Ajax kent de Bundesliga goed. Hij was in het verleden immers zowel assistent als hoofdtrainer bij Hoffenheim.

Kritiek

Volgens de informatie van Kicker hebben de Duitsers al een lijntje uitgegooid naar Schreuder. Of Schreuder zelf openstaat voor een rentree in de Bundesliga, is niet bekend. Evenmin of Ajax hem nu alweer wil laten gaan. Schreuder werd een paar maanden geleden aangesteld als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Erik ten Hag. Hij beleefde een prima start als hoofdtrainer van Ajax. Onder leiding van Schreuder won Ajax de eerste zes competitiewedstrijden en werd er op de eerste speeldag van de Champions League overtuigend afgerekend met Rangers FC. De kritiek op Schreuder nam de afgelopen weken echter toe wegens tegenvallende resultaten én zijn tactische keuzes.

Lees ook: 'Tirade Schreuder op persco was bewuste actie om punt te maken'

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo kijk je vanuit het buitenland naar de Europa League-finale

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

dit artikel ga ik niet eens meer aflezen..van de belegische kampioen naar de nederlandse kampioen verkassen snap ik nog maar ajax inruilen voor degradatie voetbal in duitsland haha come on

Ajax2022
Link gekopieerd!
avatar

Doen Schreuder ' gauw weg bij Ajax, maak plaats , maak plaats ,we hebben een verschrikkelijke haast ,opzij opzij want schijtbakke heeft hier geen plaats

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen