Ajax opgepast: Liverpool blijft winnen en geeft heel weinig weg

19 oktober 2022, 22:24

Liverpool heeft de knappe overwinning op Manchester City een passend vervolg gegeven. Overtuigend was het niet wat de nummer twee van het afgelopen seizoen liet zien tegen West Ham United, maar het was wel voldoende voor een 1-0 zege.

Zo ijzersterk als Liverpool in het afgelopen seizoen was, zo wisselvallig was de ploeg van Jürgen Klopp in de voorbije maanden. Er werd dan ook niet met overdreven veel plezier uitgekeken naar de clash met Manchester City van afgelopen zondag. Maar waar velen een overwinning voor de regerend landskampioen verwachtten, was het Liverpool dat aan het langste eind trok. Een doelpunt van Mohamed Salah in de slotfase bezorgde The Reds een belangrijke zege én een enorme boost. Dat bleek woensdagavond, want West Ham United had heel weinig te vertellen.

Bij rust had de wedstrijd echter zomaar in evenwicht kunnen zijn. Liverpool, waar Virgil van Dijk natuurlijk een basisplaats had, opende na 22 minuten via Darwin Núñez de score. Het was zijn eerste doelpunt op Anfield namens Liverpool. De thuisploeg liet vervolgens na het overwicht om te zetten in een grotere voorsprong, wat haar bijna duur kwam te staan. West Ham United kreeg vlak voor rust immers de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Maar Alisson Becker voorkwam dat Jarrod Bowen vanaf elf meter gelijk kon maken.

In de tweede helft waren de hoogtepunten spaarzaam. West Ham United probeerde het wel, maar kwam eigenlijk niet verder dan een schot van Saïd Benrahma dat werd gekeerd door Alisson. Liverpool leek het in de tweede helft wat rustiger aan te doen, ondanks de magere voorsprong. Heel gek was dat natuurlijk niet. De ploeg van Klopp gaat zaterdag op bezoek bij Nottingham Forest, een paar dagen later wacht de ontmoeting met Ajax in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers zullen opnieuw aan de bak komen, want het niet te kloppen Liverpool lijkt terug van weggeweest. 

Brentford – Chelsea 0-0

Na een moeizame start leek Chelsea de smaak eindelijk te pakken te hebben. The Blues wonnen twee keer van AC Milan in de Champions League en boekten vier zeges op een rij in de Premier League. Maar die goede reeks kwam op bezoek bij Brentford ten einde. Brentford won in eigen huis al van Manchester United en hield Chelsea vanavond op een doelpuntloos gelijkspel. Chelsea-trainer Graham Potter wisselde vijf keer, maar hield Hakim Ziyech de hele wedstrijd op de bank. De oud-speler van sc Heerenveen, FC Twente en Ajax werd deze week in verband gebracht met een overgang naar AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen