Begrip voor woeste Schreuder: "Je hoeft niet alles te accepteren"

17 oktober 2022, 18:00

Vier dagen na de tweede kansloze nederlaag tegen Napoli boekte Ajax een eenvoudige 7-1 overwinning op Excelsior. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer. De tirade van Alfred Schreuder na afloop op de persconferentie bevestigde dat de spanningen in Amsterdam de afgelopen weken flink zijn toegenomen. Schreuder staat flink onder druk, maar kan wel rekenen op de steun van Henk ten Cate.

Schreuder maakte na afloop van de thuiswedstrijd van Ajax tegen Excelsior van de gelegenheid gebruik om zijn frustraties te uiten. De afgelopen tijd is er veel gezegd en geschreven over het functioneren van Schreuder. Ten Cate weet precies wat de huidige trainer van Ajax momenteel meemaakt. Ten Cate was in het verleden ook als hoofdtrainer actief in de hoofdstad en kreeg eveneens veel over zich heen. "Ik heb dit boek al eens gelezen in mijn Ajax-tijd als trainer. Als je integriteit wordt aangetast en mensen ten onrechte aan je twijfelen, dan kan ik me voorstellen dat je boos wordt en losgaat", vertelt hij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Ten Cate is niet van mening dat Schreuder overspannen is of tegen een burn-out aan zou zitten. Volgens de oud-trainer van Ajax, die in het verleden ook actief was als assistent-trainer bij FC Barcelona en Chelsea, is het niet meer dan normaal dat Schreuder zondagavond zo uit zijn slof schoot. "Je hoeft niet alles te accepteren. Ook niet als trainer van Ajax, die geacht wordt een stalen pantser te hebben." Ten Cate vraagt zich daarentegen wel af of het handig is dat zaakwaarnemer Milos Malenovic van zowel Schreuder als Tadic afgelopen zomer betrokken is geweest bij enkele transfers. "Maar dat zaakwaarnemers een rol spelen bij het aantrekken van spelers is niet raar."

H2

De Amsterdammer is ervan overtuigd dat Schreuder 'slachtoffer is van de organisatie'. Sinds het veelbesproken vertrek van Marc Overmars als technisch directeur bij Ajax, neemt het duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar onder meer de transfers op zich. "Niemand is krachtig genoeg om de nieuwe hoofdtrainer uit de wind te houden", stelt Ten Cate. "Zoals Overmars deed bij Ten Hag toen hij in zijn eerste half jaar onder vuur lag bij Ajax. In mijn tijd kreeg ik geen steun van Martin van Geel met wie ik geen goede relatie had. Dat maakt je als trainer kwetsbaar."

Schreuder zal voorlopig nog wel onderwerp van gesprek blijven bij Ajax. De Amsterdammers gaan in de Eredivisie weliswaar weer aan kop, maar moeten in de Champions League nog alle zeilen bijzetten om in ieder geval een ticket voor de Europa League te bemachtigen. Maandag werd Schreuder prompt in verband gebracht met een rentree in de Bundesliga

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen