Belgische competitie baalt van rokende Nainggolan, gesprek gepland

17 oktober 2022, 14:03

Radja Nainggolan is tot de orde geroepen door de Pro League, de belangenvereniging voor Belgische clubs. De middenvelder van FC Antwerp, waar Mark van Bommel hoofdcoach is, ligt onder vuur nadat er afgelopen weekend beelden opdoken dat hij zat te roken op de bank.

Tijdens het verloren duel met Standard Luik nam Nainggolan een trekje van een e-sigaret. De middenvelder verstopte de vape in zijn mouw. "We hebben samen met Stichting tegen Kanker in 2021 een totaal rookverbod in onze stadions ingevoerd, omdat we een gezonde omgeving willen creëren voor onze voetbalfans", vertelt Pro League-voorzitter Lorin Parys in gesprek met Sporza. "Dat rookverbod geldt voor alle aanwezigen in het stadion."

Lees ook: Nainggolan zit rokend op de bank

Parys geeft aan dat het verbod logischerwijs er ook is voor spelers. "We hebben hierover al contact gehad met Antwerp, dat het punt opneemt met de betrokken speler. De Pro League zelf kan niet sanctioneren, dat is aan de werkgever of de uitbater van het stadion." Mark van Bommel gaf in een interview na de wedstrijd aan dat hij er 'niet over kon oordelen'.

Nainggolan staat bekend als enfant terrible. De middenvelder werd regelmatig staande gehouden vanwege het rijden zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol. De 34-jarige middenvelder keerde vorig jaar terug in België, na avonturen in Italië bij Cagliari, AS Roma en Inter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen