Berghuis bewijst ongelijk woorden Van Persie met fraaie goals

24 oktober 2022, 08:08

Met twee fraaie pegels van afstand speelde Steven Berghuis zaterdagavond een hoofdrol in de 1-4 overwinning van Ajax op bezoek bij RKC Waalwijk. Daarmee bewees de linksbenige middenvelder annex aanvaller het ongelijk van Robin van Persie, die hem in hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord tips meegaf.

Uit statistieken bleek dat tachtig tot negentig procent van alle goals in de Premier League van de laatste tien jaar binnen het strafschopgebied vielen. Van Persie adviseerde Berghuis om vaker pogingen binnen het doelgebied te ondernemen. "Hij heeft me geleerd de zestien aan te vallen, omdat daar de goals liggen. Maar als je tegen RKC kijkt, denk je toch dat ik gewoon overal vandaan moet schieten", zei Berghuis na afloop tegen De Telegraaf

"Robin heeft me heel erg geholpen door te laten zien dat de kans om te scoren van buiten het strafschopgebied gewoon een stuk kleiner is", vervolgde de linkspoot. Desondanks sloeg Berghuis tweemaal toe van buiten de zestien. Vooral de tweede treffer van de Ajacied was wonderschoon. 

Berghuis leerde veel van Van Persie, maar had daarvoor ook al een goed linkerbeen. "Ik denk dat ik dat schot een beetje van mijn vader (Frank Berghuis, red.) heb gekregen, dat het in de genen zit. En ik heb er ook veel in geïnvesteerd. Al moet ik zeggen dat ik bij Ajax weinig van buiten het strafschopgebied heb gescoord."

Lees ook: Moet Brobbey starten tegen Liverpool? "Dat heeft Ajax wel gemist"

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen