'BVB ziet in Kudus alternatief voor mogelijk vertrekkend toptalent'

4 oktober 2022, 18:36   Bijgewerkt: 4 oktober 2022, 18:42

Mohammed Kudus is dit seizoen een van de smaakmakers bij Ajax en dat is niet onopgemerkt gebleven. De aanvallende middenvelder uit Ghana heeft zich in de kijker gespeeld bij Borussia Dortmund

Dat meldt BILD althans. Volgens het Duitse medium ziet Borussia Dortmund in Kudus een mogelijk alternatief voor Youssoufa Moukoko. Het Duitse toptalent, nog altijd pas zeventien jaar, is in het bezit van een contract dat na dit seizoen afloopt. De nummer twee van Duitsland in het afgelopen seizoen is er veel aan gelegen het contract van Moukoko te verlengen, maar de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis verlopen vooralsnog erg stroef. Vandaar dat Borussia Dortmund de ogen geopend houdt voor alternatieven.

Kudus kan evenals Moukoko op het middenveld en overal in de voorhoede uit de voeten. De Ghanees maakte in de zomer van 2020 de overstap van FC Nordsjaelland naar Ajax en liet zich direct gelden. Een blessure, opgelopen in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool, gooide echter roet in het eten. Kudus moest zich na een ijzersterk eerste kwartier noodgedwongen laten vervangen en slaagde er na zijn revalidatie lang niet in het niveau van zijn eerste wedstrijden aan te tikken. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen kreeg Ajax weliswaar de oude Kudus te zien, maar een basisplaats leverde hem dat niet op.

De linkspoot kon zich verheugen op interesse van Everton en wilde de overstap naar de Premier League wel maken. Ajax werkte echter niet mee aan een transfer. Kudus probeerde op de laatste dag van de transferwindow nog wel een vertrek te forceren, maar Ajax hield voet bij stuk. De afgelopen weken bleek waarom. Kudus knokte zich in de basiself van Alfred Schreuder en maakte indruk door in de Champions League tweemaal op fraaie wijze te scoren. De Ghanees begon afgelopen zaterdag tegen Go Ahead Eagles op de bank, maar hij wordt vanavond tegen Napoli 'gewoon' weer in de basis verwacht.

Lees ook: De vermoedelijke opstelling van Ajax in het thuisduel met Napoli

Kudus heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2025. Hij droeg vooralsnog 53 keer het shirt van de regerend landskampioen van Nederland. Kudus scoorde twaalf keer en verzorgde vijf assists. In november krijgt hij mogelijk de kans om te schitteren tijdens het WK in Qatar. Kudus kwam tot op heden zestien keer uit voor de nationale ploeg van Ghana. Vorige maand deed hij nog 83 minuten mee in de vriendschappelijke interland tegen Brazilië. Een paar dagen later maakte hij tijdens de ontmoeting met Nicaragua de hele wedstrijd vol. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen