Cillessen over keeperskwestie bij Oranje: "Dat is een groot woord"

2 oktober 2022, 17:27

Wie had gedacht dat Jasper Cillessen tijdens de afgelopen interlandperiode de eerste doelman zou zijn van het Nederlands elftal, kwam bedrogen uit. Remko Pasveer kreeg de voorkeur van Louis van Gaal. De doelman van Ajax keepte tegen Polen én België, waardoor Cillessen 180 minuten op de bank zat. 

Cillessen stond bijna een jaar geleden onder de lat in de belangrijke kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Noorwegen. Het Nederlands elftal moest, een paar dagen nadat het tegen Montenegro een 0-2 voorsprong uit handen had gegeven, winnen van de Noren om het startbewijs voor het WK in Qatar veilig te stellen. Oranje won en Cillessen hield zijn doel schoon. Maar dat maakte hem niet de onbetwiste nummer één van het Nederlands elftal. Ook na zijn terugkeer naar NEC kiest Van Gaal voor een ander.

"Teleurgesteld is een groot woord", zei Cillessen vandaag na afloop van het thuisduel met Feyenoord (1-1) voor de camera van ESPN. "Natuurlijk wil je altijd spelen als je naar het Nederlands elftal gaat, alleen de bondscoach was duidelijk. Hij heeft zijn plan uitgelegd en dan moet ik volle bak gas geven. Wat dat plan is? Dat moet je aan de bondscoach vragen. Daar ga ik mij natuurlijk niet over uitweiden. Jouw collega's in het buitenland kijken ook mee", kreeg verslaggever Jan Joost van Gangelen te horen. Van Gangelen wilde van Cillessen weten of Van Gaal de doelman een belofte heeft gedaan. Dat is echter niet het geval.

Van Gaal koos tegen Polen en België dus voor Pasveer, die zich voor de eerste keer in zijn loopbaan bij de nationale ploeg mocht melden. "De bondscoach wilde kijken hoe hij ervoor staat", verklaarde Cillessen de keuze voor Pasveer. "Ik had inderdaad gehoopt op een wedstrijd, alleen dat was niet zo. Ik heb nu nog zes wedstrijden om te laten zien wat ik kan. Ik moet gewoon mijn eigen ding doen en dan gaat de bondscoach bepalen of het goed genoeg is." Cillessen koestert, ondanks zijn reservevol, geen wrok richting de bondscoach. "Hij is altijd heel duidelijk en straight. Hij windt er geen doekjes om, dus je weet waar je aan toe bent."

Moeilijk te verslaan

Van Gaal zal in ieder geval tevreden zijn over het optreden van Cillessen tegen Feyenoord. Mede dankzij diens reddingen hield NEC een punt over aan het thuisduel met de Rotterdammers. "Het is niet zo'n lekker gelijkspel als tegen FC Utrecht of AZ, maar het is natuurlijk beter dan verliezen. Ik denk dat we achterin goed staan, weinig weggeven en dat het heel moeilijk is om van ons te winnen. Dat blijkt maar weer", aldus Cillessen. NEC is de huidige nummer tien van de Eredivisie. De Nijmegenaren verloren dit seizoen pas één keer, maar speelden wel al zes keer gelijk. De laatste en enige overwinning (1-4 bij FC Volendam) dateert inmiddels van anderhalve maand geleden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen