Dubbel gevoel Van Gaal: één international aan de aftrap bij Inter

4 oktober 2022, 20:15
Dubbel gevoel Van Gaal: één international aan de aftrap bij Inter

De ogen zijn vanavond vanzelfsprekend gericht op de Johan Cruijff ArenA. Daar trapt Ajax om 21.00 uur af voor de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Napoli. Ook Louis van Gaal zal de verrichtingen in Amsterdam met veel interesse in de gaten houden. Er staan immers meerdere internationals op het veld. Ook op de andere velden in het miljardenbal komen er Nederlanders in actie. Een overzicht. 

Het affiche tussen Ajax en Napoli is fraai, maar de 'grootste' wedstrijd wordt vanavond gespeeld in Milaan. Daar krijgt Internazionale bezoek van FC Barcelona. Beide ploegen staan na twee wedstrijden op drie punten, wat betekent dat de winnaar goede zaken doet in de strijd om een ticket voor de knock-outfase. Bij FC Barcelona ontbreken Frenkie de Jong en Memphis Depay, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen landgenoten aan de aftrap verschijnen. Bij de thuisploeg kan Stefan de Vrij wél, maar Denzel Dumfries níét rekenen op een basisplaats. Dat is op z'n minst opvallend te noemen, omdat De Vrij juist degene was die zijn basisplaats leek te zijn kwijtgeraakt. 

Groep B

Bij Club Brugge-Atlético Madrid was het de vraag of Noa Lang een basisplaats zou krijgen. De aanvaller maakte afgelopen zaterdag zijn rentree nadat hij ruim een maand aan de kant stond met een enkelblessure. Een basisplaats in de Champions League komt echter nog te vroeg. Lang begint op de bank en zal moeten hopen op een invalbeurt. Dat geldt niet voor Björn Meijer. De vleugelverdediger werd afgelopen zomer overgenomen van FC Groningen en doet het vooralsnog uitstekend in Brugge. Meijer verschijnt dan ook opnieuw aan de aftrap. Club Brugge won de eerste twee wedstrijden in het miljardenbal. Vooral de 0-4 overwinning op FC Porto maakte indruk. 

FC Porto-Bayer Leverkusen is de andere wedstrijd in de groep van Club Brugge. Bij Bayer Leverkusen hadden drie Nederlanders aan de aftrap kunnen verschijnen. Maar de trainer heeft gekozen voor één landgenoot. Jeremie Frimpong is de gelukkige. Voor de interlandperiode was hij nog belangrijk met twee assists in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid. Mitchell Bakker en Timothy Fosu-Mensah zijn de andere Nederlanders bij Bayer Leverkusen, maar zij moeten genoegen nemen met een reserverol. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen