EK-loting Jong Oranje: Vertessen en Conçeiçao tegenstanders

18 oktober 2022, 19:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal onder de 21 jaar heeft dinsdagavond de tegenstanders op het EK in Georgië leren kennen. Op de loting in Boekarest werd het elftal ingedeeld in groep A, waardoor de ploeg van trainer Erwin van de Looi het op tegen België, Portugal en het gastland zelf. 

Afgelopen juni wist Jong Oranje zich officieel te plaatsen voor het EK in Georgië dankzij de 0-1 zege tegen Wales. De ploeg wist in de kwalificatie de eigen poule te winnen door de leeftijdsgenoten van onder meer Zwitserland en Wales achter zich te laten. Jong Oranje kan sowieso met enig vertrouwen vooruit blikken op het EK, want in juni 2021 werd er voor het laatst verloren, toen de ploeg het met 2-1 af moest leggen in de halve finale van het EK tegen Duitsland.

Op het EK zal Jong Oranje enkele bekende tegenstanders treffen. In september wist Jong Oranje nog met 2-1 te winnen van de leeftijdsgenoten van België, waar PSV-spits Yorbe Vertessen in de basis stond, dankzij twee treffers van Brian Brobbey. Bij Portugal onder de 21 zal onder meer Ajacied Francisco Conceição naar verwachting enkele teamgenoten treffen. Alle wedstrijden zullen worden afgespeeld in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen