FC Utrecht trekt zege over de streep en heeft subtop weer in zicht

2 oktober 2022, 16:36   Bijgewerkt: 2 oktober 2022, 19:37
Foto: © ProShots

FC Utrecht heeft zondagmiddag een broodnodige overwinning geboekt op bezoek bij Excelsior. De ploeg van trainer Henk Fraser had aan een treffer van Sander van de Streek genoeg voor een krappe 0-1 overwinning. Utrecht heeft zodoende de subtop van de Eredivisie weer in zicht.

Tegen het half uur kwam Utrecht meer en meer aan aanvallen toe en was het eerst via de basisdebutant Naoki Maeda gevaarlijk. De Japanse aanvaller schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal, nadat Bas Dost hem een niet de missen kans bood. Kort daarna zorgde een corner van de Domstedelingen voor veel gevaar, maar het was de daaropvolgende corner die de ban brak. Can Bozdogan vond het hoofd van de in de basis teruggekeerde Sander van de Streek die knap raak kopte.

De 1-0 gaf Utrecht het vertrouwen om spijkers met koppen te slaan en had dat via Bas Dost kunnen en moeten doen. Een foutje in de opbouw werd Excelsior bijna fataal, maar Stijn van Gassel hield zijn manschappen op de been. Als Couhaib Driouech zijn vizier scherper had afgesteld was Excelsior vlak voor rust zelfs op gelijke hoogte gekomen, maar hij wist een vernuftig balletje van Marouan Azarkan niet voorbij doelman Vasilis Barkas te krijgen. 

Met dit resultaat, de derde winstpartij in vier duels, klimt Utrecht verder omhoog in de rangschikking. Volgende week wacht koploper AZ in de eigen Galgenwaard. Excelsior moet na de verliesbeurt in Sittard andermaal een 1-0 nederlaag slikken en maakt zich op voor het uitduel met NEC.

Opstellingen en beoordelingen*

Excelsior: van Gassel 7,5; Horemans 6,5; El Yaakoubi 7; Seymour 6,5; Tjoe-A-On 6,5 (84. Awoudja); Azarkan 7 (69. Kharchouch 6,5); Baas 7; Ayoub 6,5; Driouch 7 (69. Lamprou 6); Goudmijn 6 (78. Donkor); van Duinen 6,5. 

FC Utrecht:  Barkas 7,5; Klaiber 6,5 (68. Ter Avest 6,5); van der Maarel 7; Sagnan 7; Warmerdam 7; Toornstra 7 (58. Brouwers 6,5); Bozdogan 7,5; van de Streek 7,5 (80. Redan); Maeda 7 (68. Sylla 6); Dost 7; Younes 7 (58. Zagre 6,5). 

Man of the Match: Can Bozdogan

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen